24 December 2010

Pain in the ass

Rasa ny mau sethn gak entry xmcm ni.. emmm...
Using THAT name.. utk memaki.. emmm...
Next time, just use my name.. NOT that name...
Jap..do we have next time?
Hopefully not.
InsyaAllah..
U have no idea how valueable THAT name to me.
its ur choice to hate me,
but again.. Do respect THAT name.
kerana.. sy xpenah guna nama tu bila nk maki awak..
Terima kasih, budi awak akan sy kenang.

18 December 2010

Selamat sudah

kalu xsilap hr ni 12 Muharram 1432 H.. wah.. dah masuk thn baru kn?!!! korang sedar x?? ak sedar,, cuma agak kemalasan nk menaip.. hee~... ap pun.. spnjg thn 1431 H ni,.. Alhamdulilah.. sume ikot plan.. xplan A.. plan B berjaya d laksana kn.. korang sambut x thn br ni? ak xdpt.. sbb ms countdown.. cewah ayat.. ak dlm bas.. dr perlis... so.. new year ak kt highway.. emm.. d tmbah kn pula cuti khas...mmg touching la xdpt celebrate Maal Hijrah mcm thn2 sblum ni.. jd.. ap pulak rancangan korang utk thn br ni? 1432H?? dah ad ke blum?? ak.. msh meneruskn rancangan H lepas... short2 term plan ni... bkn leh jangka ye dak? long term tu yg pnting.. pd pndangan ak la.. tp.. yg merancang kita kn.. yg menentukan Allah SWT yg Maha Berkuasa..usaha, doa dan tawakal utk hr2 yg mendatang...

jd utk mghabiskn sisa2 kalender M pula...insyaAllah.. akn ak update past event yg berlaku..

29 November 2010

Istiadat Konvokesyen UiTM ke 73


Syukur Alhamdulilah..selesai sudah satu peringkat. Sarjana Muda Pengajian Undang- Undang ( Kepujian ) atau nama glemar nyer.. Bachelor of Legal Studies ( Hons ) pada 27 November 2010.. di Dewan Sri Budiman, UiTM Malaysia.. secara rasmi ny ak dah jadi Alumni UiTM...


25 November 2010

Plan ny ialah, lps dh slesai urusan kat Menara SAAS..baru g lepak dgn mereka di Pak Li Kopitiam Sec7 waktu mkn tgh hr..dah update hidup sume..baru ak akn gerak ke SACC Mall jmpa Dolly.. wohoo…yg nib debar lain mcm sikit.. 1st time la kira ny kami nk lepak bsama ni.. eceh..hehe.. sbb ad urus niaga yg nk d buat dgn dia..alang2 tu kn.. Tapi.. jd ny..Salwa ad trial ms tu.. smpat bg hadiah bday dia je.. jd..date dgn Aifaa je… dan mcm ne..ak leh pulak pangil Dolly lepak Pak Li.. urus niaga ak dgn dia xbuat lg ni…~dan ak dpt Pinko,(tq) terus letak kat Coco.. ( cute octopus in pink from Jonker Walk Malacca ) nk jugak buat kt SACC Mall.. jd.. kami ( with Aifaa ) dgn xmalu ny naik la mini cooper Dolly ke SACC Mall.. Byk la ilmu2 yg berguna (kenangan di Watsons) dan dosa yg ak dpt hr tu (in between)…hehe.. gatal open table sape soh kn.. ingat2 balik.. mcm ne la pulak.. Aifaa dan Dolly ni ak leh pangil sekali… mcm double date dah ak hari tu…dah la mereka mcm janji je..pakai bj warna merah.. nite b4 I can’t sleep cuz thinking bout what im gonna say to Dolly..gelabah ak nk jmpa dia… dia comel sgt..!!! pd ak la.. Dan ini adalah urus niaga yg ak buat dgn Dolly..dan ad lg 1..tp xleh la letak kat sini.. sbb karung ni.. ak nk bg kat Lin (as her bday present) yg aka mat berminat kat..nk pgil pe ek menatang ni? Ye la.. mmg la tu corak star explore Dora dan hantu.. maksud ak ..bde ni..Xkisah la.. ms dia mula2 tag ak kat kraf ni… mau besar mata ak!! Wohooo..abah da lama soh ak cari mende ni… nsb la Dolly buat niaga bde ni…senag keja ak xyah melilau cari.. berabad kot ak cr bde ni..(sejak sua jeans ak koyak hr tu) design, warna kita bole pilih..mmg best.. kalu minat hasil kraf ni.. roger2 la ye..

24 November 2010

Things you should know

I refuse to accept your worst, and I don’t really mind if I don’t get your very best.

Acap kali rasa nk berlembut hati.. akal ini akn menerjah dgn soalan2 spt:
Where is ur gurl? Why she was x there for u? is she x good enough for u? what is exactly ur looking for from me? I don’t really know u..what make u think I can understand u better from ur gurls? Don’t u feel guilty to her?
Jadi.. dgn soalan2 begini la yg buat kn hati ini mjadi separa keras.. jadi utk mendapatkn layanan istimewa spt dulu kala mmg harapan…

Learn how to appreciate what u has now and u will realize how lucky ur...

My silent mode doesn’t mean that I have no idea on what is going on.
Malas nk tunjuk skil yg ada.. if I did.. sy ada sedikit keyakinan yg kamu akn mengelabah utk memberi jawapan..dan sy mbuat andaian hny peratusan yg kecil sahaja jwpan kamu itu ada lah benar.. Jadi adalah lebih baik jika sy memerhati dan mendengar sahaja.. bertanya soalan kpd kamu spt 1 usaha yg sia-sia.. kerana ia akn membuatkan kita bertekak, sakit hati, kecewa, sedih dan mcm2 lagi emosi negatif..

U won’t get my trust if u keep being secretive.

I am a selfish person.

The end. Have a nice day ..

16 November 2010

Akhir nya

From Tokyo to Kuala Lumpur..have u heard it? yeah… baby!!! Its UNIQLO ! Japan’s no.1 fashion apparel brand. Weird huh? Out of blue I care about this stuff. I was impressed with the adv.. lame.. but..its true..!!!
Ak teruja tgk bahagian UT ( UNIQLO graphic T-shirt ).. kat iklan tu.. ada tshirt One Piece ( Luffy reminds me to u) and Inuyasha.. etc..etc… so… the promotion start from 4-18 November.. usual price is RM59.90.. for the UT promo: RM29.90.. hah… ye..tau.. tiba ja ak nk beli tshirt dgn harga 3 puluh ingit selai… angin ap kah yg merasuk ak ni? ..mcm ak ckp la… UT tu menarik… dkt iklan tu la..
maaf.. ni di dlm Pavilion.. = __=

Jadi.. 15/11/2010/.. detik sejarah ni.. kami… dgn perasaan penuh gembira utk berjimba smpai la ke Fahrenheit 88 ni… wooohooooo… xtipu..kedai ni menarik..!!! err…mata memandang la… tp tang harga tu.. bole koma la kejap.. bak kata Reen: bkn 2 tapi 3 digit!!!!! Overall ..like Tadashi Yanai, chairman and CEO of Fast Retailing Co. Ltd that owns Uniqlo said:
something for everyone.. n_n

Jd.. kami pun ronda2 kedai ni.. oh..ye.. kami je customer melayu kat dlm tu weh… ( boink ) jmpa la kaw yg ak aim ni UT!!!
Amat mgecewakan… One Piece.. Inuyasha xde.. yg ada Dragonball, Mickey Mouse (collaborate with Disney ) dan ini..Uruseiyatsura.. ap ntah nama watak ni..=p

Kalu ak beli.. mau pengsan mak!!! ( design nyer mencabar..Hahaha…) jd.. ak xbeli… pastu.. nyaris la nk beli jeans.. promo RM49.90.. cutting mmg cun.. suka..suka…!!! excited la cari size..color bagai… pastu gatal kn bgtau abah nk beli jeans.. pastu abah reply: belambak jeans.. window shoping sudah kt dlm tu… hmm.. betul gak.. itu mbazir nm nyer… dr 1 segi.. jimat duit ak.. hahahah…. Tp kn..kalu ada design Luffy and Inuyasha..mmg ak beli…

Jadi..kami jenjalan la dlm Fahrenheit 88 ni… nk tgk pe lg yg ada… pastu… masuk la kedai .. Tropicana kot… ada baju ni… mcm best je.. gatal try.. ye terima kasih buat Reen.. batu api hari tu… melayang gak duit ak.. ms tgh dok gado2 manja dgn Reen..sbb ak nk size L.. tp yg ad M sahaja… muat tu mmg muat… tp berat bdn ak mcm yoyo.. kejap naik..kejap turun.. tiba2… abah call.. heheh.. bg green light…: xbeli pape ke kat sane..?
yg time tu ak kat dlm fiiting room.. waaahh… bintang2 la mata ak weh… !!! ada2.. nk beli baju ni!!!
Xdpt UT ..HottoWindo pun boleh.. (*@*)

13 November 2010

01 November 2010

A law of karma

Never try to play with other people around you,
because you never know that they can play better than you.

cheers!

30 October 2010

Fuck

hahaha.. skg ni ak ak msih lg bergelak xingat dunia gara2 baca komen gurauan manja acan, pj n semua yg terlibat dlm agenda pj.. hui..senak perut.. dlm byk2 komen tu .. tertarik pulak dgn komen zel.. psl FUCK.. rupe nyer ia nm ringkas utk:

F- Friend
U-U
C-Can
K-Keep

menarik kn...ak pun xterfikir...

heheh.. lama dah otak ak suci dari lawak kasar ni.. tp bila dah baca komen diorng...ak mmg xleh tahan gelak...

sesunguhnyer.. trima ksh pj sbb menganaya acan.. sorry acan ak xrs kesian kat ko.. dan yg join komen2 tu.. mmg lawak gila... ak yg ngantok dr td dah xleh tido dah ni... credit to all of u.. hahahahahha

22 October 2010

TERKINI

Peperiksaan akhir hampir tiba, kalut nya mereka tak usah di ceritakan ~ semoga berjaya buat angah, sepupu2 ku dan kwn2 semua, yg berniaga makin maju nampak nya ~ tahniah,bangga jadi kwn mu.. yang bakal mengakhiri gelaran bujang hujung tahun ni tak menag tangan di buat nya ~ moga berkekalan hendak nya jodoh kalian.. dan ak? Semakin produktif berada di rumah..

Phewwwwitttttt….!!!!


Semakin mengembang dan berkembang!!!


Ya!! Malaysia boleh !!! majulah sukan utk negara ! ( tibaaaa jaaaa )


…I miss my campus life…. ~sigh~ --- erk..out of topic… =p

27 September 2010

Pls stay away frm my life

Does it sound familiar to you? I believe we agree on this.

I never regret knowing you. It was an interesting ways in learning about life.

You are such a great teacher to me. You teach me about love, hatred, betrayal, lies, and dramas.

I appreciate our moments together, our bits and bytes and not to forget OW. You are someone that I won’t forget because you have impressed me in your own ways.

From bottom of my heart, I apologize if I did hurt your feelings from the time we meet until now.

Well, this is it. Finally, we are now ready to move on.

May God bless us all, good luck in your future undertaking and please, take a good care of yourself.

Xoxo. Amni

24 September 2010

SS















Bkn Super Saver Hotlink..tapi Syok Sendiri .. heee.... semua ni.. di ambil masa beraya di sekitar KL dan Selangor..

14 September 2010

All about RAYA..!!!

Kad raya
Heee… smlm dpt kad raya dari Suki… 2nd kad raya la… 1st kad raya dari Uncle Mohana… menarik nyer..2.2 kad… tema hitam tulisan, corak silver..mmg nmpak elegant sgt… cantik… mcm berjanji lak mereka ni.. hehehe… terima ksh ye hantar kad raya… ak ingat thn ni xnk anta kad raya mcm tiap2 thn ak buat…tp bila dpt kad raya Suki ni… td ak g Ca4..beli kad raya… sepeket 5 keping… yg bertuah je la ak hantar… pe pun… kad raya pd ak ada sentimental value.. boleh d simpan..pastu bila baca luahan pengirim..huhhu..syahdu weh.. iklas dari hati tu.. pastu yg penting..bila ak karang kad raya tu..mmg ak fikir kat penerima tu… jd..mmg touching kad raya ni sbnar ny.. huhuhu… tiba jd old fashion lak … hehhe… tu la.. kad raya la plg best ak rasa…sms pganti diri tu.. mmg la iklas juga..ak pun anta sms gak.. Cuma bila inbox penoh.. delete.. ummmm… kn?


Baju raya
Eh..eh… Peah…ang perasan xthn ni… kebyk kn nyer tema biru jd pilihan kalbu??? Hah… tu la dia Senah… even PM kita buat ucapan ry pun pakai bj biru nk habaq mai..!!! ( bangga sat same kaler dgn PM..eceh wah )yg ak ni dok pilih biru pasai bj ry ni akn merangkap bj konvo bln 11 ni… lg pun… bosan hah dok bkk almari..bj kurung… warna tnh nye hitam..pink… juling hah mata cheq ni..
Xpa2… thn dpn ak ikot tema abah … sbb abah nk maroon .. emmm… ( mcm adik beradik merah je kn?) xpe lah..kot2 nnt tema ni berubah ke… heheh… kot warna kuning ka…. Hijau ka.. ceklat ka…jgn hitam dah la… =p

Kuih raya
Hah..thn ni… sblm posa lg mak dah ckp: xmoh la buat kuih..xda mood.. hah..elok.. smpai ke sudah xdak kuih raya ..tp.. utk 1st raya je la…( suspen je) next day kami start buat biskut… xde la byk sgt… ms depa serang umah dulu… sume nye kuih tunjuk..yg buat sndiri pun..cornfleks madu dgn badam pesta.. skg ni dah ada la beberapa jenis yg leh di bangga kn..homemade cookies… tp… biskut wajib ada..xda.. iaitu..almond London (abah), ceklat chip (ak), biskut blueberry (angah) dan biskut aiskrim yg mendapt sambutan tinggi pun mak xnk nk amek order… biskut lain mmg ak leh buat..Cuma tang biskut aiskrim tu ja ak xleh msuk cmpur..kang lari rasa nyer kang… huhuhuhu… kenapa kami xbuat yg lain2??? Coklat chip HABIS!!! Hah… tau xpe…almond.. pergh..u ols… mahal gila!!!!!! Biskut blueberry? Lg syahdu… buku resipi nyer xjmpa… mmg terbaik…


Jadi pd sesapa tetamu yg bakal hadir ke rumah… mai la..kami jamu ap yg ada… jgn risau… biskut raya tetap da… Cuma ketupat rending suma dah licin dari raya pertama… hihihihi.. kita tukaq menu… kot jamu buah ka..nasi laok ka…ice cream ka.. satay ka.. KFC (ang bayaq r) heheeh… tgk la bhn apa yg ada kt umah ni..

12 September 2010

Yang x Best

mcm ak ckp.. mmg best raya thn ni,, tok yg 8thn ak xjmpa akhir nyer kuat juga dtg umah ni... syukur sgt... hehe.. cucu xguna la ..nenek yg kena dtg umah cucu..huah... xpe... insyaAllah.. ktorg akn dtg sana... i pray hard for this...

anyway... yg xbest nyer..xde gambar yg boleh di ambil... ye... ak ni da la suka camwhoring... mmg spoil mood raya betul... harap kn memori otak ni ja la..nk ingat kn sume ni.. nk d simpan dlm gambar xde rezki thn ni... huhuhuhu

mengapakah? lappy angah ni.. kena serang virus... kuyuh nm nyer... xmacho langsung nm nyer kn?? boh la glamer2 sikit.. pe pun... virus ni..akn men-duplicate kn everything yg akn d cocok dlm ni.. smpai memory card Coco pun corrupt... sob2..sedeh.. mn nk cari sume pic tu... ingat nk recovery.. since window 7 kn... tp... argh.... diorg format... ni pun..proses healing xhabis lg ni... Coco jgn cer la... nazak fon ak la ni... blm sempat smbut 1st bday!

slah ak la kn... xleh sabar... bila dah jmp sepupu sepapat ni kn.. elok2 ak nk recovery... sume soh format.. then ak ingat xde hal la... lepas tu otw blk umah.. mak tny: tu format tu.. abis la gambar khatam AlQuran hr tu? peh... ilang darah kat muka ak ms tu.. shut r... pe hal lak ak leh lupa psl tu... adoi hai... kalu de sekeping tu hah..dlm blog ni gak...

cacat gak la mood ry ak ms tu... rs bersalah kt mak.. xleh d gambar kn... gara2 ak transfer pic khatam ni dlm lappy la memory card Coco corupt.. dan br tahu lappy ni sakit...kena virus.. emmm.. camne la ek... kalu la bole dpt balik ..emmm... tp bole je kn??? those pic ad je dlm ni... format does't meant dia delete sume kn??? terlebeh byk tgk csi..heheh.. sape lak computer geek ni... emmmm... if bole dpt balik gmbar Khatam tu,, n other album... ak blanja dia mkn ais krim..dan ceklat...

jd... profile pic dlm fb pun xleh le nk upload... xde pic yg d ambil..mgharap kazen2 tu sume upload cepat2 dlm fb n tag je la ak... dari xde langsung kn... nk gak tayang bj raya biru pink ku... cewah... kehkehkehek,,

harap kwn2 yg lain.. sronok la hendak nyer raya diorg.. =D

1 Syawal

Wah.. ni dah masuk ry ke 3 u ols… leteh gak nk update ni… tp nk update gak… sbb… 1 syawal thn ni.. happening giler..xkn di lupakan…Alhamdulilah… ap yg best??? Ohooo… mlm tu… semua org serang umah… means..pak yop n fmly + biras dia+ menantu.. ramai… cmpur lak pak ngah & pasukan… plg last sampai.. mak lang dgn complete set + cucu dan cicit..opah.. dan mak su ank branak.. huhuhu... mmg ramai… skali harung..1st day raya… nsb la rumah ni ckup menampung semua tetamu…cawan smpai habis d gunakan… peh…pgalaman2… ketupat rending,, sume licin smpai ada yg xdpt merasa… minta maaf sgt2… thn ni..mmg agak kalut sikit nk smbut raya… anyway…lepas je mgrib.. acara bakar mercun!!

Yes u ols… mercun!!!wluapun xsehebat sesape yg ry kt kg siap mercun buluh bagai..tp.. Amek.. das 49,, thunder cats, roket.. ni utk pasukan lelaki r… yg perempuan nyer.. naga..pop2.. kanak2 bunga ap 2 jenis ..yg merah n yg besi tu… wahahah….ok la kn..dari xde langsung,.. Pueh t dpt main mercun,, dendam giler nk main… umah depan jln raya… mn de sgt org nk lalu… jiran2 lak xde… cewah…heaven main mercun…smapai…jiran seberang pun anta mercun kt kami… hahah… lawak ok… kira berlawan r dgn jiran seblah seberang sane…

Lawak k time ni… raya eve tu jiran ak ni.. syok giler r main..yg ktorg ada naga n pop2 je… xpe la… ak mls amek port..penat seyh buat ketupat rending biskut ry at the same time… pas isyak mmg ak flat.. tp dgr la jiran tu dok bakar2 mercun dia kn… hahhaha… skali.. amek ko.. 1syawal tu kami yg naik hantu… smpai diorg kua umah… hahahah… lawak2… actually diorg nib r je pindah br 2 bln…
Yg buat ak gelak mengekek dgn jiran ak ni… pagi2 tu diorg dah dtg beraya umah ak… xde hal la.. bole ek..pas ktorg dah bakar most of it.. tiba wakil umah diorg..lintas jln.. bakar mercun.. suspen gak r.. mercun dah xbyk ni…dia nk bakar pe kn… skali… percikan bunga api nyer sekali je..n bunyi xde la gegar mn… hah..sangup ye dia lintas jln bakar mercun tu.. hahaha… oit..umah korang kn kaw luas… mcm la xleh bkar dlm umah…mmg ktorg gelak habis-habisan…

Apepun..pas 1 jam main.. lama ok… mercun pun habis… semua dah nk ber ansur.. hah.. time ni..jeng2… abag2 polis peronda pun lalu.. hahahah… maaf tok… acara dah habis.. bukti semua dah terbakar… hehehe… masa tu… kami yg gurls2 ni : nsb dah habis bakar… huahhuahuah

It was a blast, blissful raya for me personally.. a lot of things happen throughout Ramadhan.. hopefully gud things would come more after this.,.

Salam Aidil Fitri..

06 September 2010

I screwed it up

There is no other person to be blame of only me, myself and i.

The whole 24 hr is really sux for me.. start with the cute pendrive corrupted where all the memories, was keep in there.. I have no backup for that.. only few was kept in the lappy. My bad.

Then, I send msg to him.. asking whether he has a copy for that.. im x really sure he has it or x.. cuz..as far as im concerned.. ak deleted dah semua hr tu.. tp gatal gak tny..syg giler ak kt gmbar2 tu semua..

Pas subuh..ak soh angah taip surat ak.. yeah my bad..sbb ak smbung tido..sedar2 dah lmbt, ngalabah print.. bila dah siap..menjerit ak.. nm UiTM salah..argh… again.. yg ak xtaip sndiri p ekes kn.. ptt bersyukur la kn ada org taip kn surat ak tu.. kerana itu..ak xleh nk marah… sbb… bende ni slh ak dari mula.. print lak merajok ap ntah.. dia print 1 tu je..pastu buat prangai.. mmg.. bagus la kn.. ak dah mereng sorang2 dah td.. keep blaming my self… stupid..


Then got a call from him.. asking me to check out my email.. I did.. and what a surprise..he did have those pix!!! Weh.. touching habis ak.. sumpah..if he was infront me that time.. mmg ak xoxo dgn dia..

Tp kn..sbb ego yg maha tinggi ngalah kn bangunan pencakar langit yg ada kt dunia ni.. I dun say THANK YOU in a gud manner.. instant of saying tenkiu, ak tny: xsangka u have it.. jumpa kat mana? Bangag x cr ak ckp trimas?? mmg bangag xleh ampun !!!!

At the same time ak on fb.. then saw him on9, changing his profile pic.. got 1 pic,, babe.. ko tgk pun kn.. sure jato ht nyer.. the feeling was the same when I saw him layan udin.. and again.. bcuz I was so moron.. idiot.. lack of IQ.. ak gatal komen kat pix tu… suppose want to tease him.. but I forgot 1 think.. he don’t spend much time with me before, so.. he thought.. I’m being so sarcastic. Basically its totally my fault.. he was x the default party.. but bcuz of my so bangang of comments, he got scolded by the baby’s mom..

Mmg ak sentap habis ms tu.. kalu ak bole putar kn masa kembali.. pasti semua ni xjadi.. kesian dia.. penat dia cari gambar2 tu semua.. end up.. free je kn dia kena mrh sbb komen ak.. since I have this empathy attitude.. when he start talking.. I really want to stab my hart!!!! ( imagination jela, mcm katon tu) I noe how he feels that moment ..!!!sux giler ok ak rasa ms tu.. ko ingat senag ke dia nk buka citer dgn ak?? .. susah ye.. dan ak lg2 rasa benci kat diri ni bila dia buat open statement dlm situasi mcm ni… weh.. giler hodoh perangai ak ni…

I keep telling my self to change certain attitude.. but when it come to him.. semua yg ak pegang terlepas.. mcm ada je yg xkena.. ak xtau nape jd mcm ni…dan ak sgt xsuka..

Lessons learn:
Don’t be egos
Appreciate others by saying thank you in good manner.
Think 1000 times when it comes to him.. don’t end up screwed up at the end of the day.


01 September 2010

Majlis Khatam Al-Quran


Alhamdulilah... selesai akhirnya... tarikh nyer 30 ogos.. bersamaan 20 Ramadhan.. cepat gak khatam nyer,,,heheh.. agak lewat meng-update.. im really happy ..hopefully still have Ramadhan for me next year.. InsyaAllah..

Antara yg memeriah kan majlis ..

eh..pekes lak gambar botol2 air ni?? heheh.. xde la ptg tu kua g ca4... dgn gembira ak capai botol2 ni... heheh.. celebrate la kata kn...giler tamak ek... tekak gatal..nk buat camne... huhuhu..

psst: pulpy..xsedap... ikot selera ak la... tropicana twister oren ke,, sunkist oren ke... sedap r... nikmat kot oren dia...

12 August 2010

Raya’s cookies!!

Mai tgk..mai tgk…

These cookies are so yummylicious!!!

Prices for each box RM27..BUT as we want to make our first promotion..RM25 for each box..quantity cookies for each box are 55-80 pieces (depands on the size).

Order can be made now untill 15th of Ramadhan 1431H / 25 August 2010.


From clock wise: Oreo, Jakarta , Snowy,Kuaci Cookies and Peanut Cookies


From clock wise: Pandan Sweet, Blueberry tart, Modern Makmor, Gajus,
in the middle : Semperit

From clock wise: Choc square, Mazola, Stobery Choc, Dwi Confleks


From clock wise: Harts, Peanut confleks,Pesona, Pineapple tart, Sweet diamond

So.. this is how the packaging looks like:

comel kan?? selain utk stok kuih raya anda di rumah, ia boleh juga di jadikan buah tgn ketika menziarah sanak saudara, rakan dan taulan =D

Don’t hesitate to call us: Pn Zakiah Yaacob via Facebook, or contact: 0176017323

Bulan Yang Di Tunggu

Ramadhan Al –Mubarak
Bulan yg dirindui, bulan penghayatan,
Bulan di mana para malaikat merendah kan sayap utk menghitung pahala berganda
Bulan penuh rahmat, penuh barakah dan keampunan.
Lipat gandakan Ibadah dan Amalan
kerana kita x tahu, ini mungkin Ramadhan yg terakhir buat kita.
Ikhlas kerana Nya
Moga mendapat syafaat di akhirat kelak.
Selamat Beramal
(^^,)

I LOVE YOU

My frend ask a q on fb: when u say I LOVE U, what do u meant?

I like one of the answer,
LOVE is not about finding the right person, BUT creating a right relationship. It’s not about how much LOVE you have in the beginning, BUT how much LOVE you build till the end.

My answer: every time I said I LOVE U, I meant, I HATE U and I REALLY NEED U in my life.

So.. what I LOVE U meant to u? till then..

PUT IT IN A LOVE SONG

[Alicia]
Hey yo B
[Beyonce]
What up A
[Alicia]
What we want?
[Beyonce]
Want them to say

[Chorus]
Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter for me (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

[Alicia]
If you say you want me, yeah,
You say you want me
If you do the right thing, we can be together
I'm not easy, yeah, you gotta work for it
I'm the real thing, and baby gotta please me

All that talkin', boy, you better walk it
All that frontin' that's not how you do it
If you really need me like you say you need me
Baby better show me, baby, better come and say

[Beyonce]
What you gonna do when somebody convinces me
To believe that he can do it better
Sending me gifts and showing me the romance
All this, this, and that, can you do better?

All I'm saying: love is what I'm looking for
If you wanna keep me, baby gotta love me more
If you really want me, like you say you want me
If you really need me, baby better come and say

[Alicia]
Gotta work it baby, work it out
If you want me baby, Work it out
If you need me baby, Work it out
Gotta work it out, Gotta Work it out

[Beyonce]
If you love me baby, Work it out
Gotta work it baby, Work it out
If you want me baby, Work it out
Gotta work it out, Gotta work it out


[Alicia]
If you want my love and all my time
Part of my plans and part of my mind
[Beyonce]
All of the things that you wanna do
But make sure your love for me's true to you

[Alicia]
Oh, If you show me; make me believe
[Beyonce]
So many possibilities

[Alicia]
Oh, We can look to infinity
[Alicia & Beyonce]
If you wanna be with me Ohhhhhhh

Pd pandangan ak.. selain chorus yg sgt..emmm… menarik.. lagu ni agak sesuai utk di dedikasi kn kpd bakal2 boyfren, tunang., atau pun calon suami.. heheh… mn2 yg berkenan la ye…

Oh xlupa juga kpd bekas2 buah ht, bekas tunag o bekas suami.. sbb… kira nye… guys.. u need to work it out if u want ur baby back.. whow… jelas dan nyata kn lagu ni?? Hehehe

Oh.. dan lagi… mcm ada persaingan lak kn? Mcm gurl dlm ni dilemma lak nk buat keputusan.. kira nye.. dia pakai konsep BMW: Best Man Win. Jd… lelaki yg bertuah tu.. kena la lebih better dr lelaki yg lagi 1.. terpulang gak pd selera gurl tu juga kn?

Tears don’t fall

Lets go!

With blood shot eyes I watch you sleeping
The warmth I feel beside me is slowly fading
Would she hear me if I calls her name?
Would she hold me if she knew my shame?

There's always something different going wrong
The path I walk's in the wrong direction
There's always someone fucking hanging on
Can anybody help me make things better?

Your tears don't fall
They crash around me
Her conscience calls the guilty to come home
Your tears don't fall
They crash around me
Her conscience calls the guilty to come home

The moments died, I hear no screaming
The visions left inside me are slowly fading
Would she hear me if I calls her name?
Would she hold me if she knew my shame?

Oh! Yeah!

This battered room I've seen before
The broken bones they heal no more, no more
With my last breath I'm choking
Will this ever end I'm hoping
My world is over one more time

Lets go

Would she hear me if i called her name?
Would she hold me, if she knew my shame?

Your tears don't fall
They crash around me
Her conscience calls the guilty to come home
Your tears don't fall [tears don't fall]
They crash around me
Her conscience calls the guilty to come
Better!

Your tears dont fall they crash around me
Her conscience calls the guilty to come home.

hah!! tertanya2 lagu siapalah ini?? ia nye dari..BULLET FOR MY VALENTINE..!

Erk..yg ni.. tiba2 je genre lagu berubah…this lyric is really something… somehow its remind me to him.. masa tgk official mv lagu ni… wow.. sentap kejap… mcm pernah ak lalui je.. heheeh.. but hey! that gurl was awesome… unfortunately .. im x strong enough to acted like her… wahahah… nk mampos??? Dah la pakai voodoo dolls..pastu bg letup kereta tu… ohoooo…. Giler frust menongeng awek tu…

Kesimpulan nyer.. jgn ikot cth dlm mv tu ye.. sgt2 xbagus… Cuma layan kn saja lagu dan hayati lirik nya.. trimas kpd Abg ku yg hot.. kerana soh ak cari lagu ni... i like the song very much... but not the VC.. =p

10 August 2010

Pasar Pudu

ye.. hari ni..buat sejarah,, ak ikot mak g pasar.. huhuhu... slalu ikot abah g pasar tp lepak kaw lain.. kaw yg dkt tepi jln tu..yg byk kedai2 letrik.. tgk ikan2 hiasan.. huhu... yg tu ak suka la.. hr ni xdpt elak.. cian lak..mak nk beli buah2 utk angah.. angah balik hr ni..yeah... jd makna nyer. lpas ni dah jarang la nk post blog.. emm.. d tmbah bln ramadhan ni.. byk bde yg perlu ak buat.. blog akn di lupakn seketika..

jd pe cer kn? hah.. cer nyer.. euwwwww... org2 g pasar ni pengotor k!!! bole lak meludah merata2..!!! menjijik kn.. dah la pasar tu mmg lecak.. pastu lelaki2 yg xguna akal sebaik nyer ni..rilek je meludah2.. mcm haram perangai.. blum masuk bab merokok.. weh helo.. ap yg bagus nyer merokok kat tmpat yg sesak2 mcm pasar tu??? dpt feel lebih ke pak cik oi???!!!!

euw..euw.. ingat2 balik..jijik sial org meludah2 ni.. euw!!!!!!! xde kesedaran sivik ke diorg ni???? otak letak kat ne ek??????

betul la harga brg naik... cili merah beli rm1 ada 8 bijik je.. erk... singgit tu..!!! xberbaloi... haish.. mahal2..mak ckp harga up sbb besok pose,, wah gitu.... nsb angah nk balik.. atleast berbaloi gak la beli mcm2 utk dia mkn... kami skg ni..on diet kat umah.. huhuhu.. sume xde selera mkn..

ap pun..oh..tertingal..sbb panik kn lama giler xmasuk pasar.. ak telah mmbazir kn duit sinngit mak dgn secara xsengaja terjatuh kn plastik santan.. huhuhuh... sedeh nyer xtau nk kata.. bkn kira malu.. ak jd sedeh.. waaaa... kalu xjato..singit tu bole beli bde lain.. haish.. rugi2...

oh..lagi 1.. hohoho.. ak blaja serba sikit pasal buah maggis.. heheh... kira mmg bandar habis la ak ni... pkok mgis pun ak xkenal.. jd ms belek2 buah.. pk cik rahim pjual buah tu ajar la sikit.. kalu yg merah tu thn lama sikit.. yg gelap tu kena mkn cepat... ohooooooo... info yg menarik.. pastu kn duku langsat kalu nk thn lama jgn bg kena air.. ada fhm?? heeeee....

Arked

.. rasa nyer kat Leisure Mall, Cheras.. ms tu...mama bg ak Pink, kipas bateri.. dan kipas tgn.. byk nyer kipas.. itu pun mama nk bg ak payung.. huhu..nasib payung ak ok lg... hehhe..tp yg smpai kn sume ni..mst la dia.. alang2 nk dating tu kn...

tgk wayang..citer katon..disney..ap ek.. lupa la nm nyer..poster movie tu ak ingat lg la..lpas abeh tu..dia ajak g arked.. main 1 games ni.. mcm pingpong.. tp x... mcm bola..tp x... xpe..kang ak letak pic.. hehe..

jd main la kami.. mcm haram nyer... ak pakai heels 3 inci ok time tu... bygkn betapa anggun dan bergaya nyer ak time main benda alah tu dgn attire mcm tu... 1st time main..mmg best... ktorg main smpai 2x.. huhuhuhu...

tp kn.. yg heran nyer ye.. bila ak pakai heels tu.. sure dia ajak main games tu... mcm haram,,, tp ak layan gak..sbb.. best pe main games tu.. tp xde la byk kali sgt... last main kat Sunway..

ktrog kn jarang jumpa..kalu jmpa,, g makan, tgk wayang, pastu balik.. jarang la habis kn ms sehari suntuk jenjalan.. kadag2..ak yg xnk tgk wayang..buat pe?? punya la susah nk dating.. jumpa2 ajak tgk wayang..penampar nak??? mcm la movie tu penting sgt..kn?

eh..dah msuk isu movie lak.. jd penutup isu ni..skg ni adik udin gile lak nk g arked.. aish... habis duit ak.. alang2 duit ak..mmg ak ajak dia main main.. n again.. bdk2 laki mmg teror kot main ni.. xpenah lak ak menag main nyer.. huhuhuhu...

merepek

ye..malam ni..akn jd mlm marathon... byk perkara yg ak nk merepek kat dlm ni.. sbb.. ak bole giler mcm ni,,, huhuhu... sesetengah perkara xbole di simpan.. ia perlu di luah kn supaya ak on track,, makna nyer... utk melupakn.. kena la bercerita.. kalu simpan..nnt teringat2.. last2 gile sorang2..mmg x la kn.. utk memaafkn.. hmmm... itu isu lain...

jd.. sprti yg sedia maklum..blog ni..ak wujud kn khas utk melupakn Org Giler sorang ni.. si Khairul Zaman ni,, jd.. smemang nyer agak bosan la blog ni.. sbb.. dah citer psl dia dr pandangan ak kn..

jd..sblum keadaan makin parah kn... baik luah kn je kat sini... mugkin ada yg ak kata... bodoh la budak ni.. xhabis2 lagi ke isu nyer,,, huhuh.. love somtimes makes ppl become stupid..

jd.. trimas ats sokongan sume... i do appreciate it.. mcm ak ckp la... bila ak bercerita..ak akn lupa.. so.. next2 entry lepas ni..mmg akn citer psl dia jelah.. nk buang sume nye kn.. dah alang2 tu..

09 August 2010

i love the way u lies. KZ

hahahah... yes i am.. sorry Kz... last nite,, i just want to test u.. as im predicted... u will lie to me again,,the truth is.. i know who she is,,, sorry,, for me,, u still the same,, the old u.. did x change at all..

erm... suka hati la nk buat apa pun.. by the time u said Lucky is her.. i just smile,, like.. BULLEYES!!! cuz i know.. its not her.. hahaha.. surprise huh? well.. i learned alot from u..

KZ..Kz.. sila habis kn permainan ni cepat sikit ye,,, i dun noe y u took this action by lying to me... its ok.. cuz i love the way u lie.. i wanna see how far u can go... gud luck ..hihihihihi

06 August 2010

4th August

HaPpy BiRthDay Mak!!!

Thn ni smbutan agak simple.. .. cupcake n hand made bday card.. angah xde.. mcm xcukup korum lak rasa nyer…mak pose hari ni… ap pun.. mak sempot kekenyangan hr ni… hehehe..

Semoga mak di panjangkan umur, sampai sempat tgk Udin masuk Universiti,, di berikn kesihatan yg baik… sbb ak xnk mak masuk hospital… ak fobia kalu de org yg ak syg masuk hospital ni… dan sentiasa di lindungi dari mala petaka atau hasad dengki manusia.. amin..



I love u mak.. !!!! muahx!!

02 August 2010

KZ

*sigh* Do u realize what u have request? I am not a cold blooded person, maybe for u, its nothing, but for me, it is something! U want me do a favor for u, but u are not sincere enough. U must give me a very solid ground on why I should help u. So far, ur reasons is to weak! Serapuh biskut coklat chips yg ak buat.

I still don’t get ur points KZ, what is exactly u want from me? If u really wants it, ur reason must beyond reasonable doubt. That is why I keep reminding u to think carefully about this idea. Ur arguments must be strong enough until I can’t say anything to object/denied/disagree it.

This is my point of views, u r losing ur self KZ.. u dun even realize who u are. U can bullshit those gurls but not me. I am different from them.


If u really want to change ur self, go back to basic KZ. I won’t give u some sort of ceramah agama in here. I assumed u heard it from others, ur new gf as example or from ur Islamic camping/programmed.

Last and not least, honesty is the best policy KZ. Be honest to urself. That’s the key. At the end of the day, ask urself, what are u looking for from all mess u has created?

29 July 2010

Tik Tok..Tik Tok..

bln ogos dah hampir tiba.. ye.. maknanya Ramadhan akn tiba.. xpe..nt entry lain psl bln posa ni..

yg jd isu jam berdetik ni.. sbb..ak panik, cemas, cuak.,gementar, mcm nk pengsan.. kerja xdpt lagi.. aaaaa..mereka sudah bising.. ak juga sudah penat mjwb bde yg sama.. sesunguhnya.. ak juga letih dgn semua ni.. apa pun.. ak yg pilih jln ni.. jadi.. suka ke x.. kena terus kn jugak..

yosh!!!!!! to all my spirits.. ur holidays is over! i repeat..its over!!! balik cepat!! we hav works to do!!!

cik rajin!
cik tak mgaku kalah!
cik keyakinan!
cik ketenangan!
cik spontan!
cik attitude!
cik muka tembok!
cik you can do it!
i need u gurls now!!! we r running out of time ok! its for my future.. so its better if u gurls come here A.S.A.P..!!!

oh c'mon !!!

kekadang ia sgt pelik kn? mengapa kebaikan yg di lakukn..perlu di tunjuk2? di jaja mcm jual ikan kat pasar? ye..mmg la..kdg2.. bkn org yg buat tu nk menunjuk..tp org lain yg mgkhabarkn.. xpe lah..mugkin org tu sgt seronok atas kebaikan yg di lakukan.. cuma ny.. kalau org yg buat kebaikkn tu kecoh sekampung.. xke riak nama nyer??? what is ur point???

ni pandangan ak la kn.. kalu dah gitu gaya nyer.. jgn ckp diri ko baik sgt boleh x? kalu nk ikot kan riak ak ni.. ak yakin mmg ko akn malu besar kalu ak ikot tindakan takbur ko tu.. syukurlah ak masih waras.. nsb baik ak sdang mgubah sikap ak supaya buat derk je kat semua bde yg agak2 myakitkan mata, telinga dan hati ak..

jd memandangkn ak dlm usaha la.. ak tulis kat sini.. sbb.. nnt perasaan tu akn hilang.. jd.. tolong ye.. jgn la berpura2..kesian kat org lain yg bergantung harap pd ko utk membimbing mereka ke jln yg benar.. itu kata ko dulu.. ak cuma memetik nye saja.. jgn ko sesat sudah..

Fb been hacked?

Really? On what reason? Can they do that?

Ak Cuma nk tahu perkembangan..biasalah..bila dah bkwn terlalu lama senag je.. comm. Breakdown.. agak sayang..xpe..itu crita lain.. ‘Guna lg x fb?’ dia jwb’ tak, sbb kena hacked, malas nk amek kisah fb ni’ ‘boleh ek mcm tu?’ ‘u can check it out on ypu tube how to hacked myspace n fb.. its all there.’

Hohoho..my dear lovely hot fren..i noe im lil bit stupid on IT and those stuffs.. do u think I will buy ur story? Hehehe..agak2 la..i was ur partner in crime..y its hard 4 u to be frank with me? Even if the trick is there, who do u think u are? Billionaire ke? Apahal pula org nk hacked ur fb? Lain la kot ada num akaun bank ke..ur credit card num ker..

Kenapa xberterus terang? Tapi xpela..ak kira cincai..megenangkn kita dah kenal lama kn.. if u comfortable with this kind of attitude, proceed..and I keep my words.. if u have any probs, feel free to find me 24-7, InsyaAllah I will be there for u..

Before I end, I would like to quote what Aifaa have said:


When there’s a person who loves you and would stand beside you under any circumstances, please appreciate that person, you’ll never know when they will leave because of how they are hurt by your unintentional words or actions, and then you will regret.

Renung2kn lah ye.. may God bless us all..

26 July 2010

Baju putih ku

heheh..ak jarang la mbeli bj putih.. slh 1 sbb.. ia agak sukar d jaga, tp ..hr tu.. dah mula berkenan kat bj warna putih.. huhuhu.. happiness could be simple.. weee~!




punya la teruja.. balik je dari shoping.. ptg main badminton.. hehe.. pakai baju yg sama.. hehehe..

kehkehkeh..main la sgt.. =p

24 July 2010

I never told you

Lagu ni… dari Colbie Caillat… dgr lagu ni… ingat kn ak pd byk bde… yelah… nak2 dgn Org Giler sorang tu.. entah la… sakit semua ni… mmg terasa ralat… peh… lama kot… kalu nikah dah ada ank sorang dah… heheh… tapi… chill la… keputusan ni ak pun stuju gak… jd xde sesapa yg perlu di persalah kn… pd ak… 2.2 salah…yg penting… jodoh takat ni je… suka hayati lirik ni… huhuhuhu… ap pun… keputusan ak tetap sama..Cuma kdg2… ter-touching… standard la.. nama pun perempuan… hehehe

I miss those blue eyes
How you kissed me at night
I miss the way we see
Like there's no sunrise
Like the taste of your smile
I miss the way we breathe

But I never told you
What I should have said
No I never told you
I just held it in
And now I miss everything
About you
I can't believe I still want you
After all the things we've
Been through
I miss everything about you
Without you

I see your blue eyes
Every time I close mine
You make it hard to see
Where I belong to when I'm not
Around you
It's like I'm not with me

But I never told you
What I should have said
No I never told you
I just held it in
And now I miss everything
About you
(still you're gone)
Can't believe that I still want
You
After all the things we've
Been through
I miss everything about you
Without you

23 July 2010

SELAMAT BERTUNANG KAK INA!!!

Alhamdulilah.. kazen yg paling ak syg blah abah.. kak ina.. dah selamt bertunag pada 17/7/2010 hari tu... tahniah semoga jodoh kalian kekal ke akhir hayat..
ni adalah..beberapa gambar kenangan..

tema kami oren.. tapi... minta maaf byk2... huhuhuhu... ktorg xde baju kaler tu laa.... xpe2.. nnt kawin ckp awal2 tema nyer... senag cari baju... kalu merah itam... ktorang ada... heheheh...

ok skg... dari pihak lelaki lak... abg hamdan..


apa pun... semoga akak bahagia... we like him akak... he can survive in our families... no worries..


18 July 2010

why we are not belong to each others

1. U r too hensem for me n im too sweet for u..
2. Im ur twin foster sister..hehehe..
3. u r such a great master mind in dis game & im already quit, it would be unfair to those girls if I play.. rite? hihihi
4. ur weird way of thinking sometimes does not work with my craziness.
5. we r trouble makers. U r tsunami & im earth quake..
6. hav u ever think, if we r criminals we can be a great team? Im saying..we r suitable as partner in crime not as a soul mates. u know wht I meant rite? Whtever hppen in florida stay in florida..LOL
7. our phobias – u, with my parents and i- every time ur been hospitalized. it will be our nite mare if we r together.
8. most of our conversation ,like.. 7/10 it will end up: we r fighting, been hurt and devastated..
9. our world is to small.my friend is ur friend too..anyway I go, people will said these “ lah ko ngn die ke?ak knl die” im like “er,,again……kecik nyer dunia…”
10. I dun trust u if there is no trust in our relationship..how we gonna survive, rite..?
11. ur r so dramatic! And I hate drama…!
12. we always hav those problems…comm break down, misunderstanding each other.
13. we r ego, stubborn n hard-hearted.
14. ur a gud guy.. unfortunely i prefer bad guy.. cuz they more loyal than u..

Ada je lagi sbb nyer.. tapi.. itu.. biarlah ak je yg tahu…ia akan jadi perisai ak yg terakhir

11 July 2010

i-City

sangat2 berdendam nk g tempat ni... nk amek gambar... hari tu tau arah je... trimas ek Apek.. tadi tgk Sharon upload pic .. waktu siang.. cantik nyer!!!!! slalu tgk pic wktu mlm je.. siang pun bole thn hebat.. amek lak guna dslr.. bertambah2 la cantik gmbar nye..

aaaaaaa..... nk g i-city...!!!!!!!!!

tiba2..mcm benci giler kat org giler tu... ak dendam giler nk g tmpat tu dgn ko ok... huh.. penakot.. sesat sama2 sweet per... ntah pape ntah..

huh.. erm.. bila lagi nk turun Shah Alam ni.. LLB pun lmbat lg... aaaaaaaaaa.... i hate u org giler!!!!

dah..pndangan ak hr ni.. cantik juga pemandangan waktu siang kat i-city.. 1 hari ak akn g gak kat sana.. dgn sape.. ak pun xtau.. harap2 jgn la dgn org2 yg ak xjangka.. sure mcm2 feelings time tu nnt.. huhhu

10 July 2010

Tamat Sudah BLS (Hons)

Alhamdulilah.. secara rasmi nya.. ak dah tamat belajar.. yeah!!!! (^^,)

gembira xterkata.. xtau la kenapa.. 1 thn sbg dak asasi undang2.. tmbah lagi 3thn utk ijazah sarjana muda undang2 kepujian.. wow.. rasa lain je bila sebut ni...

apa pun.. spng tempoh 1bulan buat intersesi... ramai yg membantu.. terima kasih semua.. kalu boh nama mmg penuh ruang nnt.. hehehe...

ok.. jd plan skg.. lapor diri kat JPA dulu..memandangkn dah dpt cgpa yg sebenar.. itu plan utama.. plan ke 2.. g cari kerja, walk in interview la kot.. gamble je.. post yg ak nk pun.. kerani kat legal firm.. sbb.. ak nk smbung amek LLB (hons).. kalu bulan 9 masih xdpt kerja.. backup plan utk plan ke2 ialah.. summit diri ini kat SPA.. makna nyer... kena lupa kn dulu la LLB ni kn? hmmm... xpe lah... apa yg terjadi sume ni sbb pbuatan ak sendiri.. salah sendiri kn? gatal main2..

xpe..xpe.. hehehe.. hari ni mmg mgembirakan..eh..semalam.. secara am nyer.. ak.. convo on time la... yeah!!!!! pastu.. blaja buat kek batik..resipi ain.. hehehe.. percubaan pertama buat kek.. mmg la plg senag nk buat.. tapi.. bg org cam ak yg amat la jarang masuk ke dapor.. huhuhu.. berpeluh gak la buat nyer... abah kata ok.. tp xpulak bertambah .. huhuhu..

pastu angah balik lak.. hehehe.. leh la ajak soping ni.. abah tadi dah excited nk ajak mak g JJ,, mak kata tunggu angah balik.. yosh.. ahad kita g ye!!!!!

kesimpulan nyer.. Syabas dan tahniah buat Ayuni Azman sbb berjaya tamat pengajian dlm masa yg di tetap kan.. Alhamdulilah.. terima kasih semua..

09 July 2010

1st puppy love

mcm ne ek nk start.. hmm.. he found me via fb .. mmg ak mjerit masa tu.. touching wooo... its been what?? a decade since we did x met!!! OMG!!! ur my 1st puppy love Khaizul Misran.. our love story pun mcm klaka je..its really cute those time.. gosh.. nama pun puppy love kn..

ok.. 2 hr lepas.. he ask me to hang out.. wah..mcm best.. but again kat umah kn.. nk lepas security mmg payah.. jd...ak ckp la... i love to..but u have to brave enough to ask the permission from my parent.. pastu..he just off line ok.. im like.. hmmm... xpe... mybe tenet prob..

2nd day.. he ask again.. n..jawapn ak msh sama.. dia xjw..dia tny bde lain.. u nk kua ke mana? ak ckp kedai mamak pun ok je.. somehow.. putus lagi. hmmm..

hari ni..masa kat dapor..ckp la dgn abah..kot la.. dah brief..senang r nk lepas.. pastu.. abah kagum r..cuz.. he keep track of me.. ak pun xsangka.. hmmm... mybe dia cari ak utk networking.. ak pun perlu networking juga.. win2 situation i guess..

ok.. akhirnye.. tadi.. ak tny direct je.. u nk kua ke x ni? sound mcm desperate je ek?? bkn la.. im excited nk jmpa dia..sbb.. its been along time ok..tipu r kalu ak xnk tgk face to face my 1st puppy love.. shut.. bangag pe la ak mlm2 ni.. dia pun dah ada life sendiri.. just nk catch up hidup masing2 je.. then dia jwp: im not brave enough to see your parent ..alamak!!! kiut nyer .. sgt jujur.. terima kasih.. sgt hargai nyer..

amek ko! ckp kat abah..terus berdekah-dekah abah gelak.. siap bg idea lg, ckp kat dia kalu brani kua curi2 la.. adoi.. masuk air ke abah hr ni??? kan senag je ckp.. xpe..kua la.. perlu ke ayat tersirat mcm ni.. hahhaha.. tp..xguna gak..if abah bg.. sure mak xbagi.. ak pun xfhm la...

dia bkn nyer gengster ok.. ak pun buat gak homework pasal dia.. huhuhu.. i have learned alot from Zaman.. dun judge a book by its cover.. hmmm...

ok..moral of the story.. hmmm.. kalu iklas nk jumpa sure xperlu takut pape kn??? ke.. dia fobia jmpa parent org?? hehehe.. ntah2 masa jmp gf dia nyer parent sure teruk kena... kesian u khaizul.. xpela... ak pn xkeje..segan lak.. dia pun somebody gak skg ni.. kalu de rezki kita jmpa gak.. silap2 ak jmp ko time ko sanding nnt... hehehhe...

07 July 2010

Kenapa perlu sambung LLB(Hons)?

1. sbb mcm 1 tanggungjwab lak nk kena habis kn.. kalu xsmbung.. rugi la pula rasa nyer.. belajar bertahun2.. buku beribu2 harga nye.. pyudah nyer.. x d tauliah kn sebgai peguam cara dan peguam bela..

2. sbb abah ckp muda lagi nk keja.. im still a baby in his eyes.. huhuhuhu.. pasal tu la lesen ak mak pegag.. last2 ak dah gayat nk drive.. hmm.. sabar jela..

3. sbb ak nk rasai moment 'call to the bar'.. rasai azab chambering.. yg lain yg tgh buat LLB tgh sakit pale..br 3 hari klas.. keje dah bertimbun.. ntah..mcm gatal je nk rasa tekanan tu..

4. sbb.. ak kan single mingle skg ni.. jd.. xde bde sgt yg perlu di fikirkn.. hny..file2..-kalu smbung LLB la.. cuz.. most of the lecturers n seniors said: LLB mmg xde life.. kalu yg tgh bercinta.. ckp dgn psgn.. soh tunggu sethn..bg habis LLB dulu baru smbung balik.. hehehe.. klako..tapi tu la dia.. realiti hidup sbgai dak LLB..

5. sbb..masa depan yg lebih terjamin rasa nyer.. BLS n LLB.. sure la LLB prevail..

6. klu ak berjaya tempuh semua ni dgn jaya nyer.. ak nk frame lesen tu kat ruang tamu!!!! hahahahahah.. sbb.. ak masih xnmpak diri ak dlm suit black n white tu.. papehal.. lesen tu perlu dapat!!!

7. mugkin.. self satisfaction..

Horoscope for today ye

You'll be walking on thin ice..
ohoooo... emmmm.. let see... hmmmm... sejuk2...

Separate your emotions from your responsibilities.
aik..mcm tahu2 je... yeah2.. im trying here...

There will be no excuse for not doing your part or making an effort to reach your goals.
ok..jap g sambung kemas bilik...erk.. hmm.. jap.. emmm... hehehe

Don't let your emotions get the better of you.
yosh!!!! lets do it baby!!!!

Love the way you lie

this is a song by Eminem..

hahaha... dun noe y.. feel wanna post it...

(feat. Rihanna)

[Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie, I love the way you lie, I love the way you lie

[Eminem]
I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now it's a still night in my wind pipe
I can't breathe but I still fight while can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight
High off the law, drunk from my hate,
It's like I'm huffing paint and I love it the more I suffer, I suffocate
And right before I'm about to drown, she resuscitates me
She fucking hates me and I love it.
Wait! Where you going? I'm leaving you
No you ain't. Come back we're running right back.
Here we go again
It's so insane cus when its going good its going great.
I'm superman with the wind at his back
Shes Louis Lane but when its bad its awful, I feel so ashamed I snap
Who's that dude? I don't even know his name
I laid hands on him, I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

[Chorus]

[Eminem]
You ever love somebody so much you can barely breathe
When you're with 'em
You meet and neither one of you even know what hit 'em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah, them those chills you used to get 'em
Now you're getting fucking sick of looking at him
You swore you'd never hit him; never do nothing to hurt him
Now you're in each other's face spewing venom in your words when you spit them
You push pull each other's hair, scratch claw hit him
Throw him down pin him
So lost in the moments when you're in them
It's a race that's the culprit controls your boat
So they say you're best to go your separate ways
Guess if they don't know you cus today that was yesterday
Yesterday is over it's a different day
Sound like broken records playing over but you promised her
Next time you show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo game
But you lied again
Now you get to watch her leave out the window
I guess that's why they call it window pane

[Chorus]

[Eminem]
Now I know he said things hit things that we didn't mean
And we fall back into the same patterns same routine
But your temper's just as bad as mine is
You're the same as me
But when it comes to love you're just as blinded
Baby, please come back
It wasn't you, baby it was me
Maybe our relationship wasn't as crazy as it seemed
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much to walk away though
Come inside, pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk
I told you this is my fault
Look me in the eye ball
Next time I'm pissed, I lay my fist at the drywall
Next time. There won't be no next time
I apologize even though I know its lies
I'm tired of the games I just want her back
I know I'm a liar
If she ever tries to fucking leave again
Im'a tie her to the bed and set this house on fire

[Chorus]

story from the closet

staying at home make me think alot.. i think this is one of the way to get myself back.. just let everything go.. like.. jobless..and no books for the time being..

hmmm... fews days.. clean up the closet.. pergh.. alot of clothes.. ! damn!!! in 2 days.. im like... "bole buta warna ak mcm ni.. byk nor bj warna merah , itam, pastu pink, hah.. itam dgn putih lak'

well..i guess.. from the clothes.. i think..i found pieces of me in there.. like.. im a combo of.. good and bad... some clothes shows that..i am a daring person.. brutal a lil bit..notty.. and simple.. as time goes by.. i can see that my taste has evolved.. the clothes are more to..girlish.. got blause, skirts..cloths like.. 'comel2 gitu'..decent.. modest.. hmmm..

am i a drama queen? no..im not.. this is me..im just want to be myself.. sometimes i want to look sexy.. then .. here it goes.. sometimes i just wanna be simple n sweet.. it depends on the mood i guess.. sometimes it depends on the occasion itself.. most of the time.. i prefer t-shirt and jeans.. simple and comfortable..

so ..moral of the story.. from my closet.. i found that i love to be me.. in addition to that.. im trying to be a liberal person... the principle will be: don't give a damn about others as long as you know yourself better and your responsibilities in this world..

hmm.. teringat perbualan dgn kak ainun n anis: biar kn je.. sape kita nk hakimi org.. itu semua kerja Tuhan.. janji kita laksanakan tangugjawab kita sebaik mugkin..

yeah.. i agree.. thank you gurls..i need time to be like that.. be ignorant.. be liberal,, live life.. oh yeah.. be forgiveful too.. slowly.. i am sure i can do this..

04 July 2010

you are crazy

You put yourself in a big mess; it’s a dangerous and risky game to play.

I really hope, you won’t lose yourself till the end of the game.

So, good luck! ( ^_ ~ ).


02 July 2010

nak muntah

mulanya.. ak cuma nk cari kerja je hari ni via online.. ntah cam ne.. gatal bertanya kabar.. lepas tu.. hmm.. konon nyer gosip la kn... im like.. err.. mende la minah ni.. she was x privy to the contract pun.. hah amek.. ayat law ak guna.. lebih dramatik sikit.. she does not have any locus standi pun.. nyibuk je,,pd ak la.. sbb.. agreement to between KZ n Me.. menarik nya.. bde tu xjadi pun.. pehal la nk kecoh2..

ms ak on fb..nmpak la seseorg yg pd ak wajar ak tny kn hal ni.. ye la org lebih tua kn.. mugkin tahu ap yg berlaku.. chat la.. chat pny chat.. kua lagi isu yg ak rasa nk muntah.. ingat dah selesai dah.. rupenyer wujud lagi.. ish..ish...

isu..Blackmail.. hai..jenuh ak pk hal ni.. mmg la ak ni lancang mulut nyer.. mugkin ak xsedar.. tapi..tiap kali ak minta bukti..xnk pulak yg berkenaan tnjuk kat ak.. pastu.. kisah ni juga la yg dia jaja bertahun2.. fed up gila ak.. ok la..kalu betul ak peras ugut ko.. ak akn mgaku..sbb ak yg buat ak la kena tangung.. syarat nyer..ak nk ko pangil org yg layak utk sah kn ap yg ak ckp kat ko tu peras ugut.. org tu mst bebas dari myokong mn2 pihak.. ayat senag.. natural 3rd person.. kalu ap yg ak ckp tu bkn peras ugut ..pandai2 ko la nk minta maaf kat ak..

dan yg terakhir.. dah nyata lagi tersuluh mcm sportlight kat stadium Vuvuzela Afrika Selatan tu..ak xnak kat Khairul Zaman.. he said to me once: u xkan buat sesuatu yg xkn menguntungkn diri u.. well.. ak akui nyer.. lepas kami bersetuju utk putus..mmg ada kami jumpa.. again.. sbb kami ada interest kat situ..its more like.. a win-win situations.. i got what i want n vise versa..

lagipun..pendirian ak jelas dan sentiasa akn kekal..kami xsesuai bersama.. ak tahu ap masalah ak dgn dia.. smpai bila pun ia akn kekal di situ..jadi.. sudah2 la dgn isu kami ni... ak xkisah dia nk buat pe pun kat hidup dia..janji..dia xkacau org2 yg ak syg..dan ak doakn yg baik2 saja utk semua..

oh lg 1.. hihihii.. ye.. ak mmg ada sifat2 mazmumah tu.. sombong, bongkak, riak, takbur..ak bkn ny maksum.. ak juga buat salah.. ak juga pny perasaan simpati, kasih,syg,benci, cinta,bertrima ksih, dll.. yg pasti.. ak..org yg jelas.. xsuka ak ckp xsuka.. hehehe.. nk buat camne kalu org xleh trima kn? keturunan ak mmg lanun.. jadi.. perangai lanun tu mmg ada la.. =p

01 July 2010

Kerana sepotong pizza

Secara xrasmi hari itu 23/6/2010, ak dah tamat belajar.. Alhamdulilah..hari terakhir di kolej byk yg perlu di lakukan.. antara nya g mkn kat Pizza Hut S7.. huhu..xrancang pun.. kebetulan masa keluar hujan giler lebat.. berteduh jap kat bustop PK.. perut lak tgh lapar..plg dkt pizza.. hmmm.. xpe..layan kn je..lepas ni dah xjumpa dah kan..janji ko nk mkn.. itu yg penting bg ak..

Memandangkan perut ak ni perot org kg..fast food pulak..pizza lagi.. sepotong mmg dah bole buat ak sengkak perot kekenyangan.. dia dah abeh kan bahagian dia.. ak xtau dia order pe..tapi cheesy crust.. jadi tinggal lagi 2.. mmg ak xlarat.. ak paksa dia abeh kan 1 bahagian ak.. huhuhu.. jenuh kot nk soh dia makan.. sbb dia dah mkn semua bhgian dia..tunggu ak habis makan utk balik..ak pulak nk dia habis kan bahagian ak sbb ak mmg dah xleh masuk 2 ptong pizza..rugi r kalu mkn xabeh..! bercangah di situ ye..

Jadi..bermula la.. drama 7,13 babak kat situ… as if.. that place own by us.. in fact in that particular area.. it just us.. xde org pun .. hehehe..

No past, no future, just the moment.. its really sweet..full of laugh..unforgettable moments.. thank you.. I do appreciate it.. mcm tagline pizzahut: eat.share.laugh.. lalalalala

Akhirnya..utk ptongan terakhir.. kami kongsi..sharing is caring..wahahah.. itu pun dah hancur pizza tu gara2 pizza tu jadi bahan mainan..huhuhu

Xsemua nya indah kan.. krana sepotong pizza yg punya kenangan yg hebat tu.. lepas kami balik.. jadi crita lain pulak.. dah lama ak standby utk keadaan ni.. malangnya.. ak amek tindakan.. yg berlainan.. hmmm…mugkin ada hikmah ny kan?

hmm.. kalu la ak xbertindak wajar malam tu.. mugkin.. amukan dia lagi besar,, but hey..the truth sometime hurt but it never lies.. biar lah kan.. sape lah ak nk ngajar org yg sememang ny dah pandai.. ak sgt2 bersyukur.. ak xikot kan kata hati ak mlm tu.. buat kwn2.. Faa..Kiddy..Thaha.. n Kak Fiza.. terima kasih byk2.. besar maknanya kehadiran kalian malam tu buat ku..

Everythings is new!!

Ok.. just bought my sis lappy.. hp Compaq..CQ42.. not bad.. intel core i3.. perh.. alot of stuff install..

now.. streamx!!! hihihihi...

23 June 2010

Kanta lekap atau tidak

uish... ak rasa sejak thn lepas...ak ada keinginan baru.. erk.. makin girlish ok! hahahaha.. selera pada fesyen sudah berubah... ak rasa smpai sekarang.. tiap kali ak beli baju ke.. aksesori ke.. make up ke.. confirm muka abah xleh blah... its kinda.. " apa dah jadi dgn anak ak" hahahhaha..

kenapa isu ni keluar.. sbb.. esok nk g Hospital Mata Tun Hussein Onn kat PJ.. yeah..masa utk semak mata... (plg ak xsuka) - mn lg jelas, 1 ke yg ke 2? argh... ak tgk sama je..xtau nk beza.. jadi... kira nye proses nk tau tahap kerabunan ni amek masa la.. yg ak suka.. tgk fesyen2 cermin mata yg ada kat situ... rambang mata la kejap..pastu.. bila dah nk pilih.. hmm.. 1 hal la juga... byk aspek yg perlu di pertimbang kn kalu nk pilih bingkai.. kang salah pilih.. xsesuai dgn usia.. jadi.. konsaltan ak.. ialah.. abah... heh.. im his apple pie.. he knows what best for me... =D

jadi.. amek balik ayat tu.. he knows what best for me... abah soh pakai kanta lekap utk kali ni.. sbb.. ak akan msuk alam pekerjaan..

ni yg payah ni.. tau x..nk pakai bende alah tu..leceh?!.. cuci je dah brapa kali baru leh letak kat mata tu.. ak dah la pemalas tahap dewa... cermin mata senag pe.. capai je dah bole lihat dunia ni.. pastu belum kira maintenance lagi.. argh... leceh2.. hah.. blm lagi isu.. tba pulak.. terjatuh hah kanta lekap tu.. jenuh pulak nk cari... ak lak jenis senag tido.. kalu sesuai port tu.. kejap je dah lena.. kalu pakai kanta lekap tu.. kena buka..mana leh tido pakai bde tu.. rosak la mata.. nnt akan ada jangkitan virus..

jadi..kesimpulan nye.. ak akan beli cermin mata baru.. kanta lekap tu.. masa ak sanding je baru ak pakai.. kenapa kena tunggu sanding? sbb.. abah ckp.. perempuan nmpak cantik tanpa cermin mata..ooooo... hari sanding ak.. nama pun raja sehari.. mesti la nk nmpak cantik! jadi.. selagi ak xbersanding.. xde makna nye ak nak pakai kanta lekap..

22 June 2010

Hihihihihihi

ok... selesai dah 1 paper.. esok yg terakhir.. tanah ku syg.. ~!!!

ting tong skg ni... cam ne ntah nk menelaah cam ni.. aaaaaa... nescafe... dadah yg plg best stakat ni nk buat ak stay up... dgn smlam pny kejadian.. nescafe tu mmg xjalan r kan... trimas bebyk minah oit... mmg ak xleh tido... lepas subuh tadi baru ak terlena...

nape la entry ni ak tersengih2.. hihihihi... penat kot..exam.. tambah lak dgn ting tong ni.. hmm.. terbaik... sedang ak dgr2 koleksi lagu2 yg ak ada smbil nk ilang kn ting tong dan loya ni.. tiba2.. teringat la kes smlm... hihihihi.. klakar sebenar nyer.. mengekek ak gelak bila teringat hal ni..

kahkahkaha!!! nasib baik la ak xletak gambar2 yg extreme kat fb tu... baru pic cam tu ko dah nagis kan? agak2 kalu ko tgk pic yg lain.. sure ko terjun bangunan!!!! adoi.. senak perut ak ingat benda ni..

dah ku khabar kan pada dia.. nsb la xface to face.. kalu x mesti ak gelak guling2 tgk reaksi dia.. hahahaha... we are already done.. past is past.. dia lak abg kembar angkat ak kan... jadi.. ak peduli pe dia nk buat ap pun.. nk hancur kan diri sendiri ke.. ank org ke.. suka hati kau.. janji dia xusik org2 yg ak syg.. mugkin..akan ada 1 masa.. ak akn defend dia juga.. ada sbb ak defend dia dan ada sbb yg maha kukuh utk ak xmenerima dia semula.. jadi mmg kau dah salah pihak lawan la.. giler.. nk berebot dia dgn ak? hahahahaha.. amek la weh.. ak xde masalah langsung..

hihihihi.. Taha tny gak td.. asal xpukul je minah ni... erk... i dah retired la u.. itu zaman2 muda remaja..zaman otot2 masih cantikk terbentuk..skg ni.. dah bertukar jadi lemak dah otot2 tu.. hihihihihihi.. dah besar2 ni.. xyah la.. sendiri mau fikir la...

trimas bebyk ek korang.. buat ak tersengeh2 cam kerang busuk skg ni... hihihihihi...

Terima Kasih Tuhan

i don't know how to describe my feelings.. for what had happened just now...

thank you soo much God.. cuz still loving me...

thank you God for answering my prayers..

all in all ..

You make me stronger to face this crucial world..


Alhamdullilallah..




ps: to the person whom may it concern :

jgn salah kan ak.. dan jgn cuba sama kan ak dgn mana perempuan yg ko pernah kenal.. ak xpernah sama dgn korang... yg paling penting.. ak xsebodoh ko utk amek keputusan mcm tu.. pela cetek sgt akal ko tu hah??? mmg ak pun ada buat silap.. tapi kesilapan ak.. xbuat ak myesal seumur hidup mcm ko..

to be frank.. ak xsuka berebut..dan ak juga xsuka berkongsi.. kalu dah ko giler kan sgt dia.. ambil la.. berusaha utk dapatkan dia..dgn cara yg BERSIH.. be frank.. tindakan ko ni.. dah masuk kali ke 2.. jgn la buat lagi utk kali ke 3.. kau xlayak menjadi lawan ak.. dan ak xperlu utk berlawan dgn ko.. its a useless fight.. jadi ak cadangkan..sudah2 la tu.. kesabaran ak pun ada batas ny.. SITI HAWA 'LIM' MOHAMAD..

That is my copyright!!!!

Huh..mmg mcm haram perangai... ewah2... xbermakna KAU blaja IT.. KAU bole copy paste pic ak sesuka hati KAU... !!!!!

weh.. itu masalah KAU la xleh nk lupa kan dia.. jgn nak babit kan ak lagi! kata KAU dah bertunag bagai..so..? what is ur point there? hah? jaga tunag KAU leklok sudah.. pekes lak ni.. !!!

I repeat.. that PHOTO is MINE, BITCH!!!

Aku xkacau hidup KAU..apa lagi masalah KAU ni hah???

Semak sial perangai haram KAU ni !!!

That is my copyright..n i have all right on it.. seriously... jgn KAU cuba uji kesabaran aku..!!!!!

kesimpulannya..KAU mmg xberubah.. pura2 je..berlagak mcm baik.. hah..mmg nk kena maki dgn ak.. lama sial ak xmaki KAU! ke KAU rindu di maki oleh ak???

Yg KAU suka sgt fitnah ak ni pasal pe???? kalu ko nk dia.. ambik!!! by all means!!! aku pun xheran! he is not worth it for me!!!

Again.. KAU TAK ADA HAK ATAS GAMBAR2 AKU!!!

Sebelum KAU salah kan org lain.. baik KAU renung dulu salah silap diri KAU..