26 September 2017

Kelas Pertama

Yosh Minna.. makan pe tu? sihat ke? oh ye.. Salam Maal Hijrah korang!!!

Jadi ak nak cerita kisah kami pergi kelas syariah hari tu.. plan asal ialah utk sampai ke uitm 730-740 pagi..Suki akan park kereta dia di rumah ak dan akan naik kereta ak ke uitm..

630am dah sarapan.. kecoh2 kejut semua org bangun subuh kecuali mak la sbb beliau memang bangkit awai pun..645am Suki call.. 'tayar kereta i pancit.. i kat highway' ak yg dengar ni.. okay jap u tungu nanti i sampai. then terus cakap kat bapak.. emergency tayar kereta Suki pancit.. jom.. jom.. bapak ak blur.. ikot je..

Masa gerak.. ak minta Suki hantar lokasi, mujur waze boleh baca.. sbb ak kadang tak sync dengan org yg share lokasi dgn ak.. sure waze bawa ak ke tempat lain.. sepanjang perjalanan ke kereta Suki.. any signboard yang kata Uturn ke KL bapak suruh amek.. im like.. i put my trust on my waze hope tak sesat.. ikot je waze.. pada masa yg sama.. fon ak keep masuk mesej from Suki.. ofkos la dia meroyan.. hahhahaha.. first day of school kot.. drama sgt..tapi harus la ak tak boleh reply.. ko nak kena maki dgn bapak ak.. sambil drive reply wasap? hahahahahah..

Kami berjaya sampai ke lokasi
Begini la keadaan nya.. kesian je.. oh sebenarnya bukan pancit ye.. tayar tu pecah.. and ofkos la ak tak berani nak amek gambar.. at this time.. trela yg line kiri pun laju wooooooo..!!! Then exchange number phone.. bapak Suki will come and bapak ak stay kat highway ni.. dan kami pun berhuhuhu ke Shah Alam.. bergerak jam 7.30-7.40 am from here..

Untuk makluman kelas jam 8 pagi.. hahahhaha.. ak macam.. 20 minit ko nak ak drift keta ak memang tak la weyh... kang barai kereta ak tgh jalan.. memang malang bertimpa la kalau jadi gitu.. hahahahah.. apa pun.. sesudah toll batu 3.. soklan cepumas.. weyh pintu mana paling cepat sampai Faculty ni? dan.. amek pintu utama.. 

Ak dan Suki kelas lain.. ak kelas A.. dia kelas B.. best part.. kelas dia mula dah.. kelas ak tak mula lagi.. so standard la.. budak2 lambat sure duduk depan sbb belakang penuh.. hampeh..  maka ak duduk la depan sekali tepi pintu... duduk diam2.. sampai cikgu sampai jam 9 pagi.. so dia minta buat group and appoint class rep.. semua senyap.. ak buat derk usha-usha belakang.. and takde sesi ice breaking.. eh. silap.. ta'ruf.. gituw.. dah amek syariah kata.. kena la belajar istilah nya.. kelas pertama tamat tanpa ketua kelas.. hahahahahah..

Masuk pulak masa kedua.. haaa cikgu ni suruh buat ta'aruf.. maka org tepi pintu kena mula dulu.. antara lain.. reason why continue DLSA..jawapan ak? SEBAB SAYA NAK JADI LAWYER ARTIS. weyh... ak org pertama kot.. ak ada banyak reasons kenapa ak sambung.. tapi.. saying to be lawyer artis sgt menarik utk ak.. hehehhehe... habis satu kelas sesi ta'aruf.. soklan cepumas,, siapa class rep? ak cakap la.. bagi lelaki la puan.. perempuan ni banyak emosi.. cikgu tu sengih2 je.. then dia cakap.. takpelah saya pilih.. ak pun setuju.. soklan seterusnya.. puan pilih siapa? saya pilih awak. sambil tunjuk kat ak.. satu kelas meraikan ak sebagai ketua kelas dgn tepukan yg gemuruh,.hahahahaaanattttt perangai budak2 ni..
yeah.. perkenalkan ketua darjah kelas 1A.. terima kasih atas sokongan semua.. ahhahahahaha
pastu time lunch.. gatal nak test masa kalau drive.. makan jela kat MCD Sec.2 tu.. hujan pulak time tu. payung pulak dalam kereta.. gila tragis.. but one thing for sure.. 1 hour rehat.. makan luar memang tak sempat.. so kami mungkin akan bawa bekal lepas ni.. hehehhehehehh

Sekian hari pertama kami di kelas DLSA.. hahahahah.. another 13 weeks to go..
Bye. Bye.. Till next time..



18 September 2017

Sambung Lagi

Yosh Minna!!!! 

Nak habis tahun dah ni (kiraan kalender hijrah).. heheheh berjaya kurus ke tu? hahahhah.. ak? bawa tahun depan la misi kurus ni.. hahahahhaa

Anyhow nak share.. heeeeee... ak dapat sambung belajar semula.. alhamdulilah..  

Wait.. wait.. its not master or phd okay.. its Diploma Lanjutan Syariah Amalan (DLSA) nama dia.. haaaa surprised ke? ke pening? macam down grade kan.. from degree to diploma... well rakan2 sekalian.. ak perlukan certificate LLB. (Hons) ak ye utk apply..ia merupakan syarat wajib ada utk ambil bidang ni.. so basically... ak tak tau nak explain macam mana.. hahahahahahah.. takpe.. nanti kelas mula.. ak tanya cikgu eh..

Ak agak nervous.. kali ni.. memang ak sendiri yg  nak sambung.. as some of u yg mugkin tau.. ak xnak pun sambung LLB.Hons at the first place..tapi tadaaaaaa.. berjaya juga la jadi loyar buruk utk korang for like? 3 years? ke 2 years? jap ak cek lesen guaman ak.. 2015.. yeah 2 tahun baru.. hahahaha.. but yg ini.. memang kerelaan ak sendiri.. harap nya.. lain la sikit semangat nak menuntut ilmu ni.. 

Jadi ... moga dengan sambung semula ni.. dapat la ak kurus.. maklum laa.. uitm shah alam tu.. bukit.. fakulti ak atas bukit.. despite ak cuma kena datang kelas hari sabtu sahaja.. konfem lambat bertolak dari rumah pagi sabtu nanti.. hahahahahah... so mesti akan berlari naik bukit nak kejar kelas mula.. hahahahahah... so...mugkin kurus.. mugkinnnnnnn... =p

Nah la ak belanja pic..


Gambar Pertama: hehehhe.. poyo kan.. nak tayang sekolah menengah.. hey i'm proud with my school.. and yeah... org yg tgk file ak ni.. akan bulat mana tanya: you are from SAB?  ak macam.. ye laaaa tau laaaaaaa ak tak de gaya budak2 SAB... 

Gambar ke Dua: Tadaaaaaaaa so cute kan gambar kad matrix ak ni? hehehehhehe.. 

Gambar ke Tiga: ni la foyer cempaka nama nya..  ada menara jam.. menandakan anda berada di kawasan fakulti undang-undang uitm..

Till then.. jom balik!!!!

04 July 2017

Aidilfitri 2017

Yosh Minna!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin. Macam mana cuti raya korang? How was the traffic masa korang balik ke kampung? 

Mine, cuti yang kalut hahahaha... tak sempat nak beraya rumah semua orang.. and even beraya pun makan tak puas sebab nak kena pergi rumah orang lain lagi.. well this year kami hasgtag team raya perlis.. gituuuu... hehehheheh.. Traffic pulak, masa pergi so-so je jalan nya.. esp di toll Juru, line clear.. hehehehe.. tapi balik.. ish ish ish.. cair taik telinge dengar bapak bebel... hahahhahahahaha jem nenas baq hang!!!! 

Cerita raya.. hurmm,.. well family ak tak kira side mana.. sentiasa ada gossip.. hahahhaha.. tapi gossip kali ni.. lebih kepada isu poligami.. yaaaa.. one of my unty telah dimadukan.. in a way kami sangat bersimpati kepada makcik kami.. kami rasa tidak patut diperlakukan begitu.. yela.. apa reason ang nak kawin lain? one thing that we can think of is : GATAL. tu je.. moga makcik kami tabah hadapi dugaan ini..

Selain gosip poligami itu, i found out, one of sepupu kami anak nya tak beraya dengan baju raya baru.. yaa.. yaaa... tau.. baju baru bukan kemestian.. eleh.. dah nama raya.. and budak mesti la nak rasa baju raya kan.. insaf la kami sat.. so.. i'm looking for their baju raya... idok le nak sponsor utk semua anak sepupu itu.. just yg sulung je.. because she quite a big size.. and tahukah anda.. susah sungguh mencari baju utk size dia.. even kalau beli size dewasa sekali pun..maka kita di KL ni excess mendapatkan size yang besar lebih mudah kan? 

Haaaa.. yeah right.. kami pi la cari sekitar office kami (heee.. office buka Khamis lepas ye) ya ampun.. susah ye nak cari XXXL baju kurung.. ada.. memang ada.. tapiiiiii... hodoh ye corak dan design nya... so hujung minggu ni nak cari port lain.. if tak jumpa.. terpaksa mengalah.. beli kain ela saja.. hmmm... which defeat the purpose la.. kami nak habaq pada dia.. di KL ni..sebut saja semua ada... esp yg boleh mengikut bajet dihati.. hehehehhhe... 

Okay. nah la kami belanja ootd raya kami.. hehehhee.. since raya ke 4 dah di atas highway.. hehehhehehe...
OOTD 1ST SYAWAL: Tudung ni dari Larnie, square scarve Felicia.

OOTD 2ND SYAWAL: Tudung dari Qamelia Scarves, instant Qaisara

OOTD 3RD SYAWAL: haaa takde nak promote apa pun..nak tunjuk berjaya tak ilusi kurus itu? hehehehehhee

23 May 2017

Keutamaan

Yosh Minna,

Semalam ada yg breakdown dalam office ni.. best part ak juga saksi kejadian.. well, rasa tak sama dah la sejak itu.. cewah benda jadi semalam situasi macam dah berbulan,.. heheheh

Ye la point nya.. somehow the root of the problem is me.. which ak macam.. laaaaaaaaa...

Brief fact about me: What ever I achieved now semua sebab doa mak abah ak. Jangan cemburu sebab ak belajar dari form 1 until graduation BLS (Hons) UiTM semua nya  under scholarship. Masa LLB (Hons) je abah tangung semua sebab masa tu ak lapse masa nak sambung scholarship. Ak, kalau ko kenal.. pemalas ya ampun! pastu memang suka main2.. exam tu kalau dapat C (takat2 lulus je.. ak syukur habis dah) bab cerita merapu ko memang boleh serah kat ak.. cerita benda serius.. minta ak explain.. haaa kelaut.. ak mugkin faham tapi untuk ak explain.. jenuh untuk ko faham...bila ak belajar..benda yg ak pegang.. kalau ko kena marah dengan cikgu ko.. hadam pastu cuba la tak buat lagi.. kira kalau ak kena marah depan kelas.. habis kelas ak tak kutuk pun cikgu ak.. sebab cikgu2 ko ni ada je spy spy.. kadang2 ak tak tau hujung pangkal sesuatu gossip.. lecture Tanya ak dulu.. ak macam.. erk.. "mana saya tau puan".. terus ak pangil tukang gossip kami memulakan bicara.. hahahahahah.. itu antara kenangan ak time belajar.. bila ak dengan Boss, boss memang siow (bahasa melayu nya gila) ak memang berkampung kat office.. kunci ak pegang.. weekends ak kat ofis.. gila tak gila boss ak..  hari2 nagis kat ofis dah jadi pemandangan biasa kat ofis.. tapi even ak kena je dengan boss.. dengan ak juga dia ajak sembang.. hehehehe.. ak tau dia sayang ak.. sbb gaji ak tak pernah kena tolak...hikhikhikhik... so maybe la attitude ak yang tak kisah nak marah..marah.. tapi the moment ak gadoh.. ak memang betul gadoh.. sebab pada ak.. kalau ak dah Tanya" ko nak gadoh dengan ak ke apa?' kita gadoh.,. setel sampai habis..

Maka,.. dekat ofis baru ni.. baru2 ni ada isu.. ak rasa nak goncang kepala banker pun ada juga.. banker A kata 200.. banker B kata 500.. padahal ak hold punya lama sbb ak pegang kata banker A,. end up bila banker B kata lain dari banker A mengelabah la ak.. so bila ak jadi ribut kat ofis.. ak akan kecoh satu ofis.. bagi semua alert sbb Dato' ni lain sikit.. semua org kena tau semuaaa org punya file.. ntah time ak kalut.. bos ak Tanya kenapa jadi gitu? bukan banker A cakap lain ke? ak pun.. tak tau.. tapi ada pulak yg suara sumbang.. boleh ckp" eh tak kan u tak tau?' ak masa tu dah meninggi suara dgn yg bagi statement tu.. hai..ak Tanya ko dah banyak kali.. ko juga yg agree dgn banker A.. now.. ko kata Banker B betul.. so ak buat je kerja.. tapi ak tau boss ak tau apa jadi..sbb I always report to her my works.. maybe ak terbiasa dgn cara Boss dulu..jadi.. hari yg sama kot.. macam mana ntah.. file ak masa tu naik.. then dia cakap amende ntah.. tapi memang trigger la panas di hati yg reda dah ni.. so ak jerit.. u nak gadoh dgn I ke? so dia kata tak.. okay fine....

next day ak macam biasa je.. sbb kerja tu jalan dah semalam.. so? misi Berjaya just ak jadi panic.. tambah pulak ko bagi statement haram gitu.. memang saja la kan.. rupanya dia dendam.. ak macam.. eleh... dia nak marah ak tak boleh (which ak tak pasti why) tapi dia tempiaskan pada org lain.. so ak macam.. haila.. apa masalah ko ni gilaaaaaaa...

jadi masa sesi luahan org yg breakdown itu.. apa yg ak rasa la kan.. ak tak boleh tanya clerk if ada benda yg ak tak tau.. kena tanya among lawyers.. pulak.. pada ak.. dah kalau clerk tu bertahun buat benda tu.. mesti la expert..salah ke ak tanya dia? oh tak boleh.. lawyer tak boleh tanya kepada clerk.. utk mengelak kan anda di cop bodoh.. pergh.. sgt jaoh dgn cara ak.. ak jenis tak kisah.. sbb.. ofis ni kecik je pun.. memang dorang tau kalau ak kata ak tak tau ak memang ak tak tau.. hahahahah... admit sudah.. apa isu nya.. and if ak tanya clerk then double check dgn dia pun .. dia akan rasa offended.. sbb dia jadi 2nd choice.. ak macam.. omg.. gilaaaaaaaaaaaaaa... gilaaaaaaa.. I have no intention on what so ever.. its just.. kalau ak doubt ak akan double check.. simple..

moral of the story.. priority kena bagi kat dia.. kadang ak macam.. habis boss ak macam mana?

manusia.. jadi bodoh susah..jadi pandai pun isu.. amende laaaa..

dear staffs, maaf kerana saya. awak semua kena..


10 April 2017

Mencari Idea

Heee.. yosh minna!!

Buat apa tu?. Puasa sunat ke tak puasa hari ni?

Sedang ak menyemak documents ak pasang la playlists ak.. hasil dari lagu yg ak dengar buat ak terfikir soalan yg ak malas nak fikir.. sebab ak rasa mengantok tiap kali fikir... haaa... isu nya ialah.. mencari bahan hantaran.. ak rasa stress la isu ni.. korang tak stress ke..

Ak kalau boleh nak bagi 3 balas 5 dulang je... itu pun jenuh nak isi apa kat dulang tu...

Hmmm... fikir hal ni terus sakit kepala.. konon nak rilex sikit tu yg buka playlist.. end up lead to think about this issue..berganda sakit kepala... ish ish ish.. apa yg susah benor nak isi dulang hantaran entah ... 

alaaaaaaaa... nak balik awal la macam ni..  (balik sharp sharp) .. TAPI.........

hmmmmm.. berangan la nak balik awal..ramai pulak org yg ak nak kejar hari ni.. 

Till then...dah kekurangan oksigen dalam otak ni.. keep menguap dari tadi.. 

Be safe Minna!!



04 April 2017

Partner

Yosh Minna!!!

Hmm.. baru habis meeting.. last year ak dengar dah proposal ni.. tapi ak buat muka blur habis.. macam... me? partner? nope.. too much liabilities..

And then today... meeting... Dato', anak Dato' which is my boss and my colleague.. meeting without me.. ak kat luar preparing semua files yg ak bimbang akan berjalan esok.. sebab esok ak cuti..(ak perasan everytime ak cuti je.. dan2 file ak berjalan) then PA Dato' soh ak masuk meeting room. Then.. isu partner dibangkitkan.. ak.. tak tau nak respon macam mana.. cuz.. my boss ada.. and its obvious she's agree with it.. kalau tak agree dato' tak cakap depan semua (lawyers la)...

Kenaikan gaji 50% dari gaji skrang.. hmm.. menarik..lepas loan rumah .. hikhikhik.. tapi.. tang responsibilities and liabilities tu yg ak rasa hmmmm... tak nak boleh tak?.. kalau boleh ak nak pegang shares as nominal je.. hahahahahahaha.. or... 1% of the shares pun takpe..  

Proposal kali ni lain sikit dari first time ak dengar sebab.. ada figure on my future salary..and yet ak tak pasti.. betul ke or still dalam perancangan lagi.. yela sebab He said nak working out on the proportion of the shares first.. hmm... bimbang ak.. bimbang.. pandai nya pun tak.. explaining things to people pun kelaut.. macam mana nak jadi partner kecik yg berjaya.. 

Till then.. ketar kaki ni.. nak balik.. Be safe Minna!!!

23 March 2017

Tahun Kedua

Yosh Minna!!..

Tajuk hari ni.. tahun keduaaaaaaa... tahun kedua apaaa?... hehehhe... tahun kedua join AGM Malaysian Bar..basically ak dah join 3 tahun rasa nya dgn Bar Council (BC) ni.. sebab masa first year i've been called to the Bar...the next day BC buat AGM.. tapi ak tak pergi sebab boss dah booked Avani Sepang utk kami semua.. hehehehhe..

Tahun ni topic yg dibincangkan tidaklah memberi kesan sangat kepada ak.. sebab banyak events BC ak tak join.. kekangan masa.. ecehwah.. jawapan.. hikhikhikhi..

So.. ak pergi as a Member of the Bar and to exercise my voting rights.. gituw.. and yes.. utk CPD points ak gak la.. hahahah.. ak ingat ak sorang2 la kat AGM tu.. and ak berusaha utk wefie dengan figura2 yg ak kenal as a proof ak pergi AGM.. hahahhaah..

Then.... dengan niat yg nakal itu.. ak berjaya ambil gambar dengan 2 orang sebelum AGM bermula

1. the living legendary Puan Hendon Mohamed.. Ini kalau kau kata kau lawyer and then kau tak kenal dia.. baik kau jangan tunjuk lesen peguam kau kat sini.. why legendary? brief facts are.. dia wanita pertama yg berjaya pecah monopoli peguam pada masa tu.. yela dulu kan.. peguam je mesti lelaki.. then dia la yg pertama nya.. jadi banyak la etiquette kami skrang ni hasil dgn dia la ni.. ak pernah jadi saksi kejadian dia sekolah one of the lawyer sebab tak tuck in baju... bahahahahahahah... padahal ak rasa kemas je..soooooo ramai la yg tak suka dia.. tapi pada ak.. law kita society kecik kot.. pusing2 jumpa  gak.. lagipun berapa lama sgt la kita ni nak hidup kan...


Kata kak mina macam chef Florance Tan.. hahahahah... korang rasa?

2. the diva.. Siti Kassim.
I don't have to explain more about her.. kecoh media social dgn pendirian dia.. korang semua kenal kan?.. but in person.. dia comel pe.. mugkin comel sbb dia prepare utk wefie dgn ak.. hehehehhe... and yes.. wefie with her so that ak boleh tunjuk kat Aifaa.. she's a big fan of Siti Kassim.. result nya.. comel..and yes Aifaa menjerit kat telefon...hahahahh

3. ak pulak tak sangka ada juga la member2 ak time UiTM dulu kat sana.. ingatkan sorang pun tak datang sbb ak tanya dah kat fb takde org respond... best nya.. sebab setiap sorang represent setiap level ak kat UiTM.. tak percaya? okay... dari kiri ak.. Kamal.. dia ni ak kenal time BLS (Hons) dah jadi partner aka buka firm sendiri la..  pastu yang rambut cantik ni.. Azlan... kenal dia sama2 masuk Asasi Law KPTM UiTM tu.. last sekali... ni pun Partner gak.. Qarl.. time ak LLB (Hons) dulu.. tapi ak kan gagal dgn jaya nya evidence 1.. so ak tak dapat la nak grad dengan Qarl ni.. tapi ak Grad sama dengan Kamal.. hehehhe..  dalam gambar ni.. ak la yg paling muda dalam practice.. dorang semua dah 4, 5 tahun in practice dah..


Dan yang penting gambar ni lawa.. ak nampak sangat suwitttttttttttt...

Sekian.. hehhehehe.. ak baru masuk office sebenarnya.. gi meeting di Rawang tadi.. and meeting tu buat ak rasa sangat down.. macam.. ye ak buat documents.. ye ak baca sebelum gi meeting.. ye Puan ak dah explain.. Dato pun brief.. end up.. dorang tanya ak benda yg ak memang tak tau.. haaaaaaaaa... emosi betul rasa.. takpe..ak anggap ini utk jadikan ak lebih pandai di masa hadapan.. thank you puan for the opportunity..heeeee.. nah ittew lanje selfieeeee..
till then.. bubye!!!

07 March 2017

Birthday celebrations

Morning Minna!!!!!

Hikhikhik.. 10th February is my Birthday.. heheheh...

So first celebration is from my office.. hikhikhik.. malu ittew..


Siap ada kek (thanks Pathma).. pulut kuning.. (thanks kak Minah).. heheheh.. yang last ni pic dgn Pathma.. sorry ittew gayat nak potong kek.. so Pathma yg potong.. hehehhehe.. gedik kan ittew..
Yang ramai2 ni.. sambut Birthday Eqa (26 Feb) and Hasni (1 Mac).. KakMinah yg takde dalam ni.. well this how law firm looks like.. semak with piles of filessssssss... hehehehehehe

Then last Sunday Noai pulak yg nak buat Birthday celebration for Suki & me.. hikhikhik..
Lokasi kat Breakfast Thieves Bangsar.. hikhikhik... Thanks Noai
Yeah yang diraikan bersama belon-belon pilihan hati.. hehehehheh.. time ni hujan renyai tau..
dan bersama Noai.. rasa nya macam dia yg excited nak belon belon ni.. hehehhe.. yela.. atleast merasa la juga feeling2 nak birthday with balloons before we reach 30.. hikhikhik

Apa pun.. terima kasih utk masa.. doa dan ucapan... bersyukur dengan semua yang berlaku...

Terima kasih sayang ittew...




23 February 2017

Angan-angan majlis aku bahagian 1

Yosh Minna!!!

Semenjak menjadi bridesmaids for kawan2 ni.. ak dah plan la juga apa yg patut ak buat untuk majlis ak.. 

Pertama: Takde majlis berinai.. kecik2 suka la pakai.. tapi dah besar ni.. ak rasa corak2 inai ni semak.. lukis la macam mana pun.. ak tetap rasa semak.. even ak rasa ak sesuai dengan inai putih.. eh.. hahahhahah

Kedua: Majlis Khatam Al-Quran.. ini.. dah kalau time ak nak kawin tu ak belum khatam dah kenapa nak buat.. ak pernah protes isu ni tapi mak ak berkeras.. which.. takpe.. see how la nanti.. as for now.. ak still dengan keputusan ak..

Ketiga: Malam sebelum majlis berlangsung.. ak prefer untuk ahli keluarga or jiran tetangga dengan aktiviti nya.. contoh.. nak buat marhaban ke.. nak buat tahlil dan doa selamat ke.. buat la ak malam tu either ak menyembang dengan tetamu.. or ak jadi runner mana tau kot makanan tak cukup or.. pastikan semua benda dah ada.. contoh goodie bags dah setel.. banner dah pasang.. padang okay..eh? padang? yup.. ak nak buat majlis ak kat padang.. i have may reasoning for this.. hikhikhik

Keempat: Hari majlis nikah nya.. ak tak sure la.. since dah kenal lama.. ak rasa.. buat one shot je la.. tunang kejap.. then tungu tok kadi mai.. haaa.. nikah terus.. setel.. tak yah org datang 2-3 kali.. hari yg sama tunang dan akad nikah.. then.. since buat one shot..  baju pun ak pakai yg sama je.. impliedly ak malas nak rushing2 berkejar2 tukar baju bagai and biar kan orang yang berada di majlis akad nikah tu blur-blur..meaning to kami.. kami antara org terakhir keluar dari kawasan majlis.. 

Kelima: Cerita pasal sesudah itu.. nak gi makan kan? haaa.. maybe la ada PA system.. dah kata padang.. tapi.. kalau volume sound tu max is 10.. ak suruh dia pasang max is 7.. why? sbb time kenduri tu la sanak saudara kawan2 datang.. boleh la kira mini reunion... nak bergosip time tu la.. ak annoyed kalau ak pergi kenduri audio bapak kuat.. jenuh jerit nak bercakap dgn org sebelah.. then.. no karok2 unless under pengantin punya request.. kenapa? sebab ada yg karok pitching lari.. hahaha.. so nope.. takleh karok.. 

Keenam: Ak rasa ak tak buat pelamin.. hahahah.. main reason.. ak segan.. ak memang la kepoh tapi.. nope.. utk membazir duit sebulan gaji ak untuk pelamin yg ak guna utk beberapa jam je.. baik tak payah.. duit tu boleh role beli perabot utk rumah.. hehhehehe... but.. ak akan buat la tempat untuk bergambar.. ala2 photobooth tu.. ak pun nak bergambar gak.. heheheheh

Ketujuh: no worries.. inshaAllah.. hari ak bersanding tu ak tak lari nak pergi photoshoot.. sebab photoshoot ak buat esok nya.. bahahahah.. cara tak? reason mudah.. sbb ak nak spend masa dan hargai semua yg mendoakan,, menjayakan dan melancarkan perjalanan majlis ak.. takde la jadi isu.. eh pengantin mana? pengantin g amek gambar dah.. nope.. nope.. it wont happen like that.. kira ak pusing la padang tu jumpa para hadirin dan hadirat yang hadir... sampai la majlis habis... again.. kami orang last yg akan keluar dari padang tu..

Kelapan: For now ak rasa.. tak perlu la lepas majlis esok nya kalut nak pergi honeymoon.. kau dah pehal dowh.. setahun boleh apply cuti 12 hari kan.. kenapa la time2 tu juga kalut nak g honeymoon.. rilex sudah... sebab ak rasa.. ak nak tayang suami ak kat semuaaaaa orang.. sebab tu selepas majlis tu esok nya just lepak2 kat rumah tolong kemas2 apa lagi yg tak habis kemas.. bergosip dgn whoever lagi yang gigih buat kerja.. kira nak rapatkan silaturahim la.. bukan nya blah kalut kejar flight and biar family ko kemas bagai.. kau yang kawin..orang lain susah payah kemas? atleast tolong la.. ada sikit adab nya.. mana tau lagi banyak doa yg ko dapat bila ko hang out tolong orang2 kuat belakang tabir majlis ko kan... 

Okay sekian... jom balik.. hehehheheeh

06 January 2017

Minggu Pertama tahun Baru

Yosh Minnaaaaaa!!!!

Salam Jumaat!!! Amacam first week tahun baru semput tak? atau kehidupan seperti biasa? Mine? hectic.. i try sampai awal ke office before 9am... heheheh.. positif utk balik on time.. which.. somehow.. masih gagal.. hahahahha... awal pun 630 pm.. hoooooooo..

Baru sampai ofis.. tadi pukul 2 pm keluar urus adik tusyen.. sebab tusyen dia 245pm  berhuhuhu la along dia berlari nak ke tempat tusyen adiknya.. alhamdulillah setel,.. first time dia g tusyen.. biasalah ramai anak cina... and they wear their school uniform.. my brother just wear tshirt and jeans.. his reaction.."tau pakai baju sekolah je" my answer: eh pakai baju biasa org tak tau sekolah mana and nama apa.. hehhehehe

On the other issue... haaa ak pagi2 dapat mesej org soh beli barang dia jual.. which kena hutang every month if i subscribe... mujur la member.. cakap mudah je.. takpela tak mampu lagi nak beli.. sekali ak kena bash.. kau loyer gaji ribu2 tak kan tak boleh.. pergh.. pagi jumaat dapat mesej mencabar kesabaran ni memang haish.. boleh buat gado ni.. i told her.. liability ak sebulan je dah sama naik dgn gaji ak sebulan.. if tambah beli barang ko ni.. ak nak bayar barang ko ni guna apa? duit kawin ak macam mana nak kumpul nya kalau gitu? then dia sambung eh.. eleh kau sama je macam abg aku, kedekut.. ak .. hmmm.. pastu ak rasa memang nak maki.. nak je ak cakap... engkau kawin makbapak tangung segala. kereta makbapak belikan.. rumah makbapak bagi. anak makbapak jaga.. ak berkira sebab ak ada benda nak bayar yg lebih penting.. nak cakap je macam tu.. tapi.. ak cakap benda lain.. malas... org2 yang baru nak meniaga push2 org ni.. ko tolak la macam mana dia tetap push ko.. masalah nya amek benda yg mahal2.. tu ha nak jual coway kat ak.. memang tak la ak nak beli... kalau minum coway tu boleh kurus TANPA ak eksesais dan jaga makan.. mau juga ak cuba la gagah cari duit nak bayar.. hoooooo...

Next issue.. ak tak faham budak2 muda ni.. nak kawin kasi kawin dah.. pastu.. saling meluah konon nak bgtau kat pasangan perasaan kat fb dah satu hal... pastu time awal kawin takde kerja.. bosan.. okay.. dapat kerja.. gado pulak sbb suami rasa wife busy... now.. gado isu nak anak cepat sbb apa suami busy nak buat teman kat rumah... hadoi.. yes.. faham kawin antara lain nak kembangkan keturunan.. weyh boleh bawa bertenang tak?.. dok cakap kat fb.. bagi baby cepat2... ak tak sokong mana2 pihak.. tapi.. ak rasa suami dia akan tercabar if wife dia put it that way.. which will lead to more serious matter.. what if kan.. sampai ke tgh tahun ni takde tanda preggy... boleh buat gado silap cerai ak rasa ni kalau bini dia tak keep push pasal anak... kemon... matang sikit please.. setiap benda ada masa nya sendiri... rilex sudah... baru kerja.. duit tak merasa.. dating belum puas ko nak tambah anak pulak?.. hmmm.. jangan bila Tuhan bagi la ni.. lagi beberapa tahun kata tak dan tak puas hidup berdua.. ko siap.. memang ak tarbiahkan je.. tak faham ak budak2 muda sekarang ni.. entah apa di cari ak pun tak faham.. 

Till then.. going to continue my works... bubye !