10 April 2017

Mencari Idea

Heee.. yosh minna!!

Buat apa tu?. Puasa sunat ke tak puasa hari ni?

Sedang ak menyemak documents ak pasang la playlists ak.. hasil dari lagu yg ak dengar buat ak terfikir soalan yg ak malas nak fikir.. sebab ak rasa mengantok tiap kali fikir... haaa... isu nya ialah.. mencari bahan hantaran.. ak rasa stress la isu ni.. korang tak stress ke..

Ak kalau boleh nak bagi 3 balas 5 dulang je... itu pun jenuh nak isi apa kat dulang tu...

Hmmm... fikir hal ni terus sakit kepala.. konon nak rilex sikit tu yg buka playlist.. end up lead to think about this issue..berganda sakit kepala... ish ish ish.. apa yg susah benor nak isi dulang hantaran entah ... 

alaaaaaaaa... nak balik awal la macam ni..  (balik sharp sharp) .. TAPI.........

hmmmmm.. berangan la nak balik awal..ramai pulak org yg ak nak kejar hari ni.. 

Till then...dah kekurangan oksigen dalam otak ni.. keep menguap dari tadi.. 

Be safe Minna!!



04 April 2017

Partner

Yosh Minna!!!

Hmm.. baru habis meeting.. last year ak dengar dah proposal ni.. tapi ak buat muka blur habis.. macam... me? partner? nope.. too much liabilities..

And then today... meeting... Dato', anak Dato' which is my boss and my colleague.. meeting without me.. ak kat luar preparing semua files yg ak bimbang akan berjalan esok.. sebab esok ak cuti..(ak perasan everytime ak cuti je.. dan2 file ak berjalan) then PA Dato' soh ak masuk meeting room. Then.. isu partner dibangkitkan.. ak.. tak tau nak respon macam mana.. cuz.. my boss ada.. and its obvious she's agree with it.. kalau tak agree dato' tak cakap depan semua (lawyers la)...

Kenaikan gaji 50% dari gaji skrang.. hmm.. menarik..lepas loan rumah .. hikhikhik.. tapi.. tang responsibilities and liabilities tu yg ak rasa hmmmm... tak nak boleh tak?.. kalau boleh ak nak pegang shares as nominal je.. hahahahahahaha.. or... 1% of the shares pun takpe..  

Proposal kali ni lain sikit dari first time ak dengar sebab.. ada figure on my future salary..and yet ak tak pasti.. betul ke or still dalam perancangan lagi.. yela sebab He said nak working out on the proportion of the shares first.. hmm... bimbang ak.. bimbang.. pandai nya pun tak.. explaining things to people pun kelaut.. macam mana nak jadi partner kecik yg berjaya.. 

Till then.. ketar kaki ni.. nak balik.. Be safe Minna!!!

23 March 2017

Tahun Kedua

Yosh Minna!!..

Tajuk hari ni.. tahun keduaaaaaaa... tahun kedua apaaa?... hehehhe... tahun kedua join AGM Malaysian Bar..basically ak dah join 3 tahun rasa nya dgn Bar Council (BC) ni.. sebab masa first year i've been called to the Bar...the next day BC buat AGM.. tapi ak tak pergi sebab boss dah booked Avani Sepang utk kami semua.. hehehehhe..

Tahun ni topic yg dibincangkan tidaklah memberi kesan sangat kepada ak.. sebab banyak events BC ak tak join.. kekangan masa.. ecehwah.. jawapan.. hikhikhikhi..

So.. ak pergi as a Member of the Bar and to exercise my voting rights.. gituw.. and yes.. utk CPD points ak gak la.. hahahah.. ak ingat ak sorang2 la kat AGM tu.. and ak berusaha utk wefie dengan figura2 yg ak kenal as a proof ak pergi AGM.. hahahhaah..

Then.... dengan niat yg nakal itu.. ak berjaya ambil gambar dengan 2 orang sebelum AGM bermula

1. the living legendary Puan Hendon Mohamed.. Ini kalau kau kata kau lawyer and then kau tak kenal dia.. baik kau jangan tunjuk lesen peguam kau kat sini.. why legendary? brief facts are.. dia wanita pertama yg berjaya pecah monopoli peguam pada masa tu.. yela dulu kan.. peguam je mesti lelaki.. then dia la yg pertama nya.. jadi banyak la etiquette kami skrang ni hasil dgn dia la ni.. ak pernah jadi saksi kejadian dia sekolah one of the lawyer sebab tak tuck in baju... bahahahahahahah... padahal ak rasa kemas je..soooooo ramai la yg tak suka dia.. tapi pada ak.. law kita society kecik kot.. pusing2 jumpa  gak.. lagipun berapa lama sgt la kita ni nak hidup kan...


Kata kak mina macam chef Florance Tan.. hahahahah... korang rasa?

2. the diva.. Siti Kassim.
I don't have to explain more about her.. kecoh media social dgn pendirian dia.. korang semua kenal kan?.. but in person.. dia comel pe.. mugkin comel sbb dia prepare utk wefie dgn ak.. hehehehhe... and yes.. wefie with her so that ak boleh tunjuk kat Aifaa.. she's a big fan of Siti Kassim.. result nya.. comel..and yes Aifaa menjerit kat telefon...hahahahh

3. ak pulak tak sangka ada juga la member2 ak time UiTM dulu kat sana.. ingatkan sorang pun tak datang sbb ak tanya dah kat fb takde org respond... best nya.. sebab setiap sorang represent setiap level ak kat UiTM.. tak percaya? okay... dari kiri ak.. Kamal.. dia ni ak kenal time BLS (Hons) dah jadi partner aka buka firm sendiri la..  pastu yang rambut cantik ni.. Azlan... kenal dia sama2 masuk Asasi Law KPTM UiTM tu.. last sekali... ni pun Partner gak.. Qarl.. time ak LLB (Hons) dulu.. tapi ak kan gagal dgn jaya nya evidence 1.. so ak tak dapat la nak grad dengan Qarl ni.. tapi ak Grad sama dengan Kamal.. hehehhe..  dalam gambar ni.. ak la yg paling muda dalam practice.. dorang semua dah 4, 5 tahun in practice dah..


Dan yang penting gambar ni lawa.. ak nampak sangat suwitttttttttttt...

Sekian.. hehhehehe.. ak baru masuk office sebenarnya.. gi meeting di Rawang tadi.. and meeting tu buat ak rasa sangat down.. macam.. ye ak buat documents.. ye ak baca sebelum gi meeting.. ye Puan ak dah explain.. Dato pun brief.. end up.. dorang tanya ak benda yg ak memang tak tau.. haaaaaaaaa... emosi betul rasa.. takpe..ak anggap ini utk jadikan ak lebih pandai di masa hadapan.. thank you puan for the opportunity..heeeee.. nah ittew lanje selfieeeee..
till then.. bubye!!!

07 March 2017

Birthday celebrations

Morning Minna!!!!!

Hikhikhik.. 10th February is my Birthday.. heheheh...

So first celebration is from my office.. hikhikhik.. malu ittew..


Siap ada kek (thanks Pathma).. pulut kuning.. (thanks kak Minah).. heheheh.. yang last ni pic dgn Pathma.. sorry ittew gayat nak potong kek.. so Pathma yg potong.. hehehhehe.. gedik kan ittew..
Yang ramai2 ni.. sambut Birthday Eqa (26 Feb) and Hasni (1 Mac).. KakMinah yg takde dalam ni.. well this how law firm looks like.. semak with piles of filessssssss... hehehehehehe

Then last Sunday Noai pulak yg nak buat Birthday celebration for Suki & me.. hikhikhik..
Lokasi kat Breakfast Thieves Bangsar.. hikhikhik... Thanks Noai
Yeah yang diraikan bersama belon-belon pilihan hati.. hehehehheh.. time ni hujan renyai tau..
dan bersama Noai.. rasa nya macam dia yg excited nak belon belon ni.. hehehhe.. yela.. atleast merasa la juga feeling2 nak birthday with balloons before we reach 30.. hikhikhik

Apa pun.. terima kasih utk masa.. doa dan ucapan... bersyukur dengan semua yang berlaku...

Terima kasih sayang ittew...




23 February 2017

Angan-angan majlis aku bahagian 1

Yosh Minna!!!

Semenjak menjadi bridesmaids for kawan2 ni.. ak dah plan la juga apa yg patut ak buat untuk majlis ak.. 

Pertama: Takde majlis berinai.. kecik2 suka la pakai.. tapi dah besar ni.. ak rasa corak2 inai ni semak.. lukis la macam mana pun.. ak tetap rasa semak.. even ak rasa ak sesuai dengan inai putih.. eh.. hahahhahah

Kedua: Majlis Khatam Al-Quran.. ini.. dah kalau time ak nak kawin tu ak belum khatam dah kenapa nak buat.. ak pernah protes isu ni tapi mak ak berkeras.. which.. takpe.. see how la nanti.. as for now.. ak still dengan keputusan ak..

Ketiga: Malam sebelum majlis berlangsung.. ak prefer untuk ahli keluarga or jiran tetangga dengan aktiviti nya.. contoh.. nak buat marhaban ke.. nak buat tahlil dan doa selamat ke.. buat la ak malam tu either ak menyembang dengan tetamu.. or ak jadi runner mana tau kot makanan tak cukup or.. pastikan semua benda dah ada.. contoh goodie bags dah setel.. banner dah pasang.. padang okay..eh? padang? yup.. ak nak buat majlis ak kat padang.. i have may reasoning for this.. hikhikhik

Keempat: Hari majlis nikah nya.. ak tak sure la.. since dah kenal lama.. ak rasa.. buat one shot je la.. tunang kejap.. then tungu tok kadi mai.. haaa.. nikah terus.. setel.. tak yah org datang 2-3 kali.. hari yg sama tunang dan akad nikah.. then.. since buat one shot..  baju pun ak pakai yg sama je.. impliedly ak malas nak rushing2 berkejar2 tukar baju bagai and biar kan orang yang berada di majlis akad nikah tu blur-blur..meaning to kami.. kami antara org terakhir keluar dari kawasan majlis.. 

Kelima: Cerita pasal sesudah itu.. nak gi makan kan? haaa.. maybe la ada PA system.. dah kata padang.. tapi.. kalau volume sound tu max is 10.. ak suruh dia pasang max is 7.. why? sbb time kenduri tu la sanak saudara kawan2 datang.. boleh la kira mini reunion... nak bergosip time tu la.. ak annoyed kalau ak pergi kenduri audio bapak kuat.. jenuh jerit nak bercakap dgn org sebelah.. then.. no karok2 unless under pengantin punya request.. kenapa? sebab ada yg karok pitching lari.. hahaha.. so nope.. takleh karok.. 

Keenam: Ak rasa ak tak buat pelamin.. hahahah.. main reason.. ak segan.. ak memang la kepoh tapi.. nope.. utk membazir duit sebulan gaji ak untuk pelamin yg ak guna utk beberapa jam je.. baik tak payah.. duit tu boleh role beli perabot utk rumah.. hehhehehe... but.. ak akan buat la tempat untuk bergambar.. ala2 photobooth tu.. ak pun nak bergambar gak.. heheheheh

Ketujuh: no worries.. inshaAllah.. hari ak bersanding tu ak tak lari nak pergi photoshoot.. sebab photoshoot ak buat esok nya.. bahahahah.. cara tak? reason mudah.. sbb ak nak spend masa dan hargai semua yg mendoakan,, menjayakan dan melancarkan perjalanan majlis ak.. takde la jadi isu.. eh pengantin mana? pengantin g amek gambar dah.. nope.. nope.. it wont happen like that.. kira ak pusing la padang tu jumpa para hadirin dan hadirat yang hadir... sampai la majlis habis... again.. kami orang last yg akan keluar dari padang tu..

Kelapan: For now ak rasa.. tak perlu la lepas majlis esok nya kalut nak pergi honeymoon.. kau dah pehal dowh.. setahun boleh apply cuti 12 hari kan.. kenapa la time2 tu juga kalut nak g honeymoon.. rilex sudah... sebab ak rasa.. ak nak tayang suami ak kat semuaaaaa orang.. sebab tu selepas majlis tu esok nya just lepak2 kat rumah tolong kemas2 apa lagi yg tak habis kemas.. bergosip dgn whoever lagi yang gigih buat kerja.. kira nak rapatkan silaturahim la.. bukan nya blah kalut kejar flight and biar family ko kemas bagai.. kau yang kawin..orang lain susah payah kemas? atleast tolong la.. ada sikit adab nya.. mana tau lagi banyak doa yg ko dapat bila ko hang out tolong orang2 kuat belakang tabir majlis ko kan... 

Okay sekian... jom balik.. hehehheheeh

06 January 2017

Minggu Pertama tahun Baru

Yosh Minnaaaaaa!!!!

Salam Jumaat!!! Amacam first week tahun baru semput tak? atau kehidupan seperti biasa? Mine? hectic.. i try sampai awal ke office before 9am... heheheh.. positif utk balik on time.. which.. somehow.. masih gagal.. hahahahha... awal pun 630 pm.. hoooooooo..

Baru sampai ofis.. tadi pukul 2 pm keluar urus adik tusyen.. sebab tusyen dia 245pm  berhuhuhu la along dia berlari nak ke tempat tusyen adiknya.. alhamdulillah setel,.. first time dia g tusyen.. biasalah ramai anak cina... and they wear their school uniform.. my brother just wear tshirt and jeans.. his reaction.."tau pakai baju sekolah je" my answer: eh pakai baju biasa org tak tau sekolah mana and nama apa.. hehhehehe

On the other issue... haaa ak pagi2 dapat mesej org soh beli barang dia jual.. which kena hutang every month if i subscribe... mujur la member.. cakap mudah je.. takpela tak mampu lagi nak beli.. sekali ak kena bash.. kau loyer gaji ribu2 tak kan tak boleh.. pergh.. pagi jumaat dapat mesej mencabar kesabaran ni memang haish.. boleh buat gado ni.. i told her.. liability ak sebulan je dah sama naik dgn gaji ak sebulan.. if tambah beli barang ko ni.. ak nak bayar barang ko ni guna apa? duit kawin ak macam mana nak kumpul nya kalau gitu? then dia sambung eh.. eleh kau sama je macam abg aku, kedekut.. ak .. hmmm.. pastu ak rasa memang nak maki.. nak je ak cakap... engkau kawin makbapak tangung segala. kereta makbapak belikan.. rumah makbapak bagi. anak makbapak jaga.. ak berkira sebab ak ada benda nak bayar yg lebih penting.. nak cakap je macam tu.. tapi.. ak cakap benda lain.. malas... org2 yang baru nak meniaga push2 org ni.. ko tolak la macam mana dia tetap push ko.. masalah nya amek benda yg mahal2.. tu ha nak jual coway kat ak.. memang tak la ak nak beli... kalau minum coway tu boleh kurus TANPA ak eksesais dan jaga makan.. mau juga ak cuba la gagah cari duit nak bayar.. hoooooo...

Next issue.. ak tak faham budak2 muda ni.. nak kawin kasi kawin dah.. pastu.. saling meluah konon nak bgtau kat pasangan perasaan kat fb dah satu hal... pastu time awal kawin takde kerja.. bosan.. okay.. dapat kerja.. gado pulak sbb suami rasa wife busy... now.. gado isu nak anak cepat sbb apa suami busy nak buat teman kat rumah... hadoi.. yes.. faham kawin antara lain nak kembangkan keturunan.. weyh boleh bawa bertenang tak?.. dok cakap kat fb.. bagi baby cepat2... ak tak sokong mana2 pihak.. tapi.. ak rasa suami dia akan tercabar if wife dia put it that way.. which will lead to more serious matter.. what if kan.. sampai ke tgh tahun ni takde tanda preggy... boleh buat gado silap cerai ak rasa ni kalau bini dia tak keep push pasal anak... kemon... matang sikit please.. setiap benda ada masa nya sendiri... rilex sudah... baru kerja.. duit tak merasa.. dating belum puas ko nak tambah anak pulak?.. hmmm.. jangan bila Tuhan bagi la ni.. lagi beberapa tahun kata tak dan tak puas hidup berdua.. ko siap.. memang ak tarbiahkan je.. tak faham ak budak2 muda sekarang ni.. entah apa di cari ak pun tak faham.. 

Till then.. going to continue my works... bubye !

16 December 2016

Bertenang

Holaaaaaa!!!


On this breezy weather i have butterfly in my stomach. Nice one lah. I already planned my work for today. End up this morning, i need to do other files which it make me as a frequent washroom visitors. This file.. haish.. well the agreement is contrary each other.. i have no idea how i'm gonna solve this issue.. im too panic right now..

Till then..