29 November 2017

Main-main dengan masa depan

Yosh minnaa!!!

Esok ak ada test Jenayah Islam.. online test.. and yet ak tak revise apa pun.. and ak kena hantar assignment Kehakiman & Kepeguaman Islam which ak baru baca article yg diberi..  ak tak tau nak analisis macam mana sat lagi ni.. 

Serious lah.. time ak nak fokus je.. macam2 la dugaan nya.. hahahah.. kes clients yg pelik2 time ni la nak timbulnya..tetiba kawan sekolah cari cerita masalah hidup bukan sorang.. dua orang.. haaa.. cerita semua buat ak menahan marah dengar.. hahahahyela kena la kekal kan profesionalism itu .. despite skop kerja ak melibatkan masalah org.. takde masalah ak takde gaji.. hahahah.. tapi.. masalah kawan2 ni FOC kekdahnya..  oh please don't get me wrong... ak suka dengar masalah orang ni.. just at this moment ak nak share.. ak tak reti nak bajet masa.. huhuhu.. stress dengan diri sendiri...

Macam mana ni.. ak dah menguap nguap dah ni.. rasa nak balik dan refresh diri and mengadap assignment.. malangnya.. bila ak sampai rumah.. ak akan terus golek2 dan bangun ke esokan hari nya terkecoh kacah untuk ke pejabat.. dan berulang la rutin tersebut.. hahahhaha.. the struggle is real man!

Name it .. study dengar lagu.. study tanpa lagu.. lagu rock ke lagu mainstreams ke.. zikir ke.. kalau ak rasa sleepy memang ak tido gak..  oh ye.. ak pernah tertido masa jawab final exam.. letih otak time tu..hai.. entah la motivasi kelaut ni.. haish.. 

Anyhow.. last week ak sempat ke Wedding orang in between kelas.. hahahah.. lawak pun ada nak mencari rumah pengantin dan dewan..waze bawa kami g mana ntah.. nasib la Zai ingat lagi jalan besar nya.. kenduri di Sek 24 je.. so guna la cara old school... sampai je Sec 24.. konon nak cari la Jalan Sengkuang.. weyh.. masa ak masuk je kawasan tu ak jem otak.. macam.. jumpa Jalan Timun.. Jalan Kangkung.. Jalan Kobis.. eh eh dah macam main teka teki.. selepas Jalan Timun.. jalan apa yg kita akan jumpa? stress kejap...yela.. mana ak nak tau Timun tu jiran dia siapa? Sengkuang ke? kalau nama jalan based on numbers tak pela jugak macam Jalan 4.. cari jalan 7 jadi ko boleh la start mengira kan.. lepas 4 ialah 5.. sampai jumpa jalan 7.. so jalan sengkuang berjiran dengan siapa? hahahahah nampak tak kenapa ak stress? akhirnya kami berjaya jumpa Jalan Sengkuang.. hehhehe dan berjaya juga ke Dewan utk makan kenduri.. hehehhehe.. nah pic
pakai selipar je dik.. akak ni bidan terjun gi wedding org.. kebetulan my car masuk bengkel pinjam kereta my sis harus la tidak membawa kasut extra gi kelas je kan. heheheheh

Dan mingu lepas kelas sampai 9 lebih semua lemau dah.. ramai yg balik lepas magrib sbb ada yg berulang dari Penang.. Perak,.. Pahang.. Melaka.. ak.. sebagai ketua kelas yg berdedikasi haruslah bertabah bersama ustazah dan rakan2 yang lain.. hehehehe.. sweet kan..

Tudung dah takde rupa dah tu.. lemau habis.. hahahah Suki pulak time ni gi window shopping di Aeon.. and because terlampau lemau.. kami takde pun pic bersama utk mingu itu.. huhuhuhu.. 

Till then..
 

16 November 2017

Expo di Dataran

Yosh Minna!!!

Semalam ada perasmian Expo Negaraku di Dataran Merdeka.. best part kelmarin ak saja je cakap nak pergi.. atee dah depan opis je haa lokasi nya.. dari awal bulan ak dok tengok kubah putih tu.. nak tau la juga benda nya..  maka semalam ak pergi dengan budak2 ofis.. 

langkah pertama mestilah makan dulu.. hip hip horeyyyy
 kat sini memang disediakan tempat makan.. sediakan duit sahaja.. sebab tau jela harga makanan kalau dari foodtruck.. hukhukhukhuk..


 then kami masuk ke padang masa our beloved PM memberi sepatah dua kata.. masuk dalam padang pun tidak le begitu fokus dengan ucapan nya.. amek gambar lagi.. hikhikhik
haa ni keadaan kubah yg belum dirasmikan.. kawasan larangan sangat.. PM kat depan kami dok bagi ucapan yang begitu semangat sebelum merasmikan kubah ni.. hehhehehe


Pada masa yang sama ak dok kalut dengan anak saudara ak yang datang dari Perlis untuk ke majlis ni.. dari pagi dok mesej ak.. gigih ak mencari dia.. hahahaha budak kan.. ak tanya kat mana habis segala yg dia nampak dia sebut.. sampai agrobank HQ pun dia sebut.. hahahahah. mujur la ni kawasan maklong dia.. hahahahahh.. berjaya la jumpa.. hahahahah


  Dia datang dengan rombongan sekolah.. heheheh.. ini antara gambar yang sempat ak tolong ambilkan .. anak saudara ak mesti la comel macam maklong dia.. heheheheheh..

Okay ini pulak gambar kubah semasa perasmian.. ingat kan ada bunga api..hukhukhukhukhuk..





meriah dengan lampu lampu.. even Bangunan Sultan Abdul Samad pun berwarna warni.. suka tengok..

Haaa.. konon nya lepas perasmian and dah jumpa anak saudara ak nak balik.. tapi tapi.. ada la pertunjukan pentas.. so gigih la kami semua tungu si hael huzaimi keluar.. hahahahahah...
ini pertama kali ak pergi tengok so called concert .. dapat la jumpa retis buat persembahan.. hahahahaah.. macam2 pengalaman ak dengan budak2 ni despite our working environments boleh buat kami saling berbunuhan.. hahahhahahahahaha.. gambar hael.. malangnya semua tak clear.. hahahaha.. so ak delete je... tak kuasa nak buat live juga masa tu.. just nak appreciate moment tu je.. 

Okay till then.. thanks mak kasi kita balik lewat..(jam 11 sampai rumah dah).. hikhikhik 

Ps: oh korang tau tak.. Expo Negaraku ni sampai 15 December 2017.. setiap mingu tema lain-lain tau.. haaaaa. apa lagi jom la tengok.. esok atau tulat (ahad) mugkin ak akan explore apa yang ada.. heheheh hari ni tak mau la.. ak cantik sangat.. tak kuasa nak berjalan..



Apa lagi jom ke Expo Negaraku!! masuk adalah percuma - rasanya .. hahahahah

15 November 2017

Birthday Bapak

Yosh.. hehehe last week ialah birthday bapak.. kebetulan.. dapat la beliau merasa mandi dlm pool .. hehhehehhe

kisah asalnya.. sepatutnya pergi Grand Lexis betul2 lepas PT3.. tunda punya tunda.. last last dapat la tarikh yg jatuh on birthday bapak.. sebab Grand Lexis ni my treat untuk adik.. but eventually bapak suruh semua org bayar kat ak... hahahahahahah... so takleh nak claim sgt la ak bayar semua..

Ak nak cerita pengalaman ak menempah GRAND LEXIS ni.. ak tanya la Suki yg pergi sebelum ni tapi dorang guna private house..  and lebih mahal.. jadi ak macam memberanikan diri.. main pilih je.. sebab semua nya ada pool kat dalam.. hehehheheh.. jadi ak pilih.. GARDEN LIVING.. garden pool villa.. at first ak pilih lower unit.. then ak call Grand Lexis nak tanya okay ke kalau ak bayar utk 2 orang tapi yg datang 5 org.. hehhehe.. maaf la memang noob sgt okay.. dia kata boleh tapi perkakas esp toiletries hanya utk 2 org.. next soklan yang ak tanya is.. boleh tak nak bayar cash.. jeng jeng jeng.. hahahaa dia kata boleh.. tapi kena through booking.com.. so ak guna booking .com and entah la.. sbb ak guna mobile phone masa tekan-tekan nak booking tu.. ak tak perasan pulak ak pilih lower unit or upper unit.. yang pasti ak pilih DELUXE SUITE..

Hari kejadian..dalam perjalanan baru la si angah tanya.. : long, ko bawa towel extra tak? ak.. macam.. haaa.. tak.. well.. perjalanan ikot waze rupanya lokasi grand lexis ni lintas pekan Lukut.. takde la susah mana mencari nya..sebab ak di momok kan kata ada 2 jenis pintu.. takut terpergi lexis hibiscus.. which lexis hibiscus tu pun ak tak tau celah mana.. hahahahah.. sepanjang nak sampai tu.. ada jumpa pasaraya Giant and pasaraya besar Tesco..and kedai2 makanan.. so rasa takde masalah if nak cari makan luar.. sebab ak booking room semata takde la amek foods.. sekepala RM35.. nak ke? takyah la kan.. hehehehhe.. rupanya yang 2 pintu dorang kata tu.. bukan la simpang jauh pun.. nampak je selekoh nak ke Grand Lexis itu..

Dan rezki family ak gak.. garden living tu berdepan je dengan lobi hotel.. mudah utk park kereta depan villa..
macam ni keadaan Garden Living yang ak duduk hari tu..

Dalam nya sama la macam yang ada dalam website Grand Lexis itu sendiri.. tapi takpe.. ak belanja sikit.. hehehehhe
 dua katil besar ye.. hahahaah katil lagi sebelah harus la tidak di ambil gambar.. mak dah golek2 kat situ.. and yeah the rest of the villa..semua dah letak barang merata.. hahahahah. jadi port ni je yang masih cun.. hahahahahahah

since this is my blog.. gambar ak jela kan. hahahaha.. again.. nak tgk gambar lain kindly visit their website or read other people review or paling best.. korang g sendiri merasa.. kalau share duit should not be a problem .. mampu.. insyaAllah..sebab total ak semua ni campur segala macam taxes are: RM668.00 utk satu malam.. makan.. ada gerai kat kawasan perumahan before masuk tu. sedap gak tomyam dia.. hehehehhe... breakfast pun kat situ.. so makan dah jimat..

petang tu ak ada la pusing2 di kawasan ABOVE THE SEA.. pusing-pusing naik basikal la.. sewa basikal RM5 untuk 30 minit.. yela..  ko nak pusing sampai sejam pun tak boleh.. sebab bukan semua kawasan boleh lalu.. hehehehehe


maka sekian sahaja cerita kali ini..

till then..


06 November 2017

kelas ketujuh

Yosh Minna!!!

Pejam celik pejam celik,.dah selamat 6 minggu kami berulang setiap Sabtu ke kelas.. tapi mingu ke 3 kami berdua tak mampu pi kelas.. Suki kena infection.. at first dia nak gagah juga.. ak rasa bersalah time tu.. tapi pagi sabtu mingu ke 3 tu pukul 4 pagi ak dah terjaga muntah segala.. keadaan berterusan sampai pukul 6.. terus ak mesej suki kita tak pergi kelas untuk hari tu.. best part hari tu la kelas ak jadi huru hara dgn para cikgu kalut cari ak.. hahahahah.. ak keep ke tandas sampai 10-11 pagi,. gila weyh.. kalau gagah g kelas.. memang ak stay dlm washroom je satu hari.. tragis betul.. jadi sebenarnya kelas kami dah 7 minggu.. 

Banyak yg berlaku 7 mingu ni.. hehehhe.. mingu ke 7 ni la baru jejak kaki ke library.. nama canggih nya PTAR nama panjang Perpustakan Tun Abdul Razak.. dalam kampus induk ni.. PTAR ada sampai 4.. haa jadi PTAR for Law & Business Faculties ialah PTAR 2.. semput weyh panjat ke library even library cuma tingkat 3 je.. hahahahah semput dia lain macam.. haaa skrang pun lenguh peha.. mingu ke 7 la baru betul2 discuss hala tuju assignments group segala.. ak ada 2 teams sepanjang semester ni.. satu team 3 org.. satu team 5 org.. haaa so kali ni ak kenalkan team bertiga dulu eh?
 Okay team gadis-gadis ni..untuk 2 subjek, Jenayah Islam dan Keluarga Islam.. yang paling power is si kecik belakang ak tu.. mujur la ak dalam team dia.. mau blur juga ak.. istilah2 arab ni.. then yang belakang tu.. paling power untuk cari bahan.. dia punya cekap mencapai buku2 yg berkaitan tu memang ak kagum.. padahal ini first time dorang masuk PTAR.. macam kanak2 jumpa play ground.. haaa ak? tercungap mencari nafas..hahahahahaha and jalan2 sekitar dengan perasaan kagum.. tak rasa nak cari buku apa pun.. hahahaha ..boleh tak pragai gini.. hadoiyai..

Setelah lama meninggalkan PTAR.. ak rasa PTAR skrang dah makin lawa.. cuma nya.. perkhidmatan kurang.. sebab mesin fotostat takde.. susah ooooooo..masa ak tanya kaunter mencari mesin fotostat boleh pulak di tegur " awak pelajar sini dulu kan?" kaget nya ak masa tu sbb ak macam.. akak ni nak kata ak tak pernah masuk library ke sampai tak tau mana mesin tu? tapi tapi.. ak jawab la.. ye.. tapi lama dah saya tingalkan uitm.. cewah padahal tahun 2012 je pun.. hahahahhaa.. pastu akak kaunter PTAR sangat happy dgn jawapan ak.. lagi la ak blur.. pastu dia cakap.. awak yg selalu kacau Pn.Syakira kan?  ak terus gelak kat situ.. ya tuhan.. akak tu cam ak lagi rupanya..tapi mestila dia buat remark.. eh.. awak dah makin bulat sambil pegang pipi dia sendiri. nak tunjuk ak dah makin bambam le tuw... Pn. Syakira ni jaga law division..merangkap bos dia la.. zaman ak belajar dulu.. ak selalu dipaksa g library cari kes.. hahahah.. sebab dorang kata ak je boleh ngam dgn ketua librarian aka pn.syakira.. hahahahah.. mugkin ak sweet dulu.. tu yg ketua librarian layan je kes-kes yg ak kena cari..pastu bila diamati ye akak ni pun sentiasa ada dalam bilik tu cuma dia kurang nak sembang mugkin sbb bos dia kat situ..but bila org ingat kau.. ak segan sebenarnya.. yg pasti nya nok.. dulu pergi library berlari ye semput pun takde..itu yg ak tersentap sendiri.. mana la hilang semua stamina ak..

Oh ye pagi tu ak terjumpa Pn. Hamsiah Omar di cafe.. kordinator ak masa ak ASASI dulu.. hahaha asasi weyh,..2006 lecture ingat ko lagi.. sebab ak rasa zaman ak degree.. Pn. Hamsiah tak ngajar ak dah.. tapi still bertegur bila berjumpa and ak friend fb beliau.. hehehehhe.. masa ak jumpa lepas salam tu.. dia terus ye letak 2.2 tangan dia kat pipi ak..macam geram dgn pipi ak.. ofkos: tembam nya awak!! ak sengih sambil jawab.. tempat kerja sy nasi lemak masih singgit puan hahaahahah.. kira access ak kepada makanan yg murah memang ada.. then sempat la ak gosip hal kerja.. then.. bila beliau nak beransur ke kelas. dia tepuk la bahu: hati2 buat kerja..saya tahu tindakan awak tapi hati2 lepas ni.. ak rasa nak nagis weyh!!!- ak down dengan decision yg ak amek untuk satu file yg ongoing hari jumaat tu.. half of my self kata ak betul.. half lagi buat ak doubt dgn decision ak..and now.. ak redhaaaaa jela kalau betul ak salah..

Jadi sepanjang ak di kawasan kampus.. org masih ingat ak walaupun ak dah semakin comel..syukur nikmah Allah.. tapi itu tidak membuatkan ak rasa nak kurus.. hahahahah somehow ak tak rasa offended pun bila mereka tegur ak dah makin sihat.. i just feel blessed je.. ntah.. normal ke rasa gitu? 

Dan nak dijadikan cerita.. kelas ak cancel la petang tu,, suki habis lagi awal.. hahahah... so lepak jap jumpa Amir Fitri.. kesian dia dengar gosip kami.. sebab kami masing2 nak cerita pengalaman kelas hari ni.. hahahahha.. kami sgt cute kan? then habis makan petang..gerak la ke KL..but before that singgah dulu Mr. DIY.. hehehehhe... cuci mata,,, ntah la.. we love mr. DIY.. hehhehehe
Ak dah ngantok masa ni.. hehehehehe.. maklumlah memanjat PTAR is a big deal to me.. with my current body size.. hahahahahahah

So sekian cerita utk kali ni.. till then..be safe everyone!




26 September 2017

Kelas Pertama

Yosh Minna.. makan pe tu? sihat ke? oh ye.. Salam Maal Hijrah korang!!!

Jadi ak nak cerita kisah kami pergi kelas syariah hari tu.. plan asal ialah utk sampai ke uitm 730-740 pagi..Suki akan park kereta dia di rumah ak dan akan naik kereta ak ke uitm..

630am dah sarapan.. kecoh2 kejut semua org bangun subuh kecuali mak la sbb beliau memang bangkit awai pun..645am Suki call.. 'tayar kereta i pancit.. i kat highway' ak yg dengar ni.. okay jap u tungu nanti i sampai. then terus cakap kat bapak.. emergency tayar kereta Suki pancit.. jom.. jom.. bapak ak blur.. ikot je..

Masa gerak.. ak minta Suki hantar lokasi, mujur waze boleh baca.. sbb ak kadang tak sync dengan org yg share lokasi dgn ak.. sure waze bawa ak ke tempat lain.. sepanjang perjalanan ke kereta Suki.. any signboard yang kata Uturn ke KL bapak suruh amek.. im like.. i put my trust on my waze hope tak sesat.. ikot je waze.. pada masa yg sama.. fon ak keep masuk mesej from Suki.. ofkos la dia meroyan.. hahhahaha.. first day of school kot.. drama sgt..tapi harus la ak tak boleh reply.. ko nak kena maki dgn bapak ak.. sambil drive reply wasap? hahahahahah..

Kami berjaya sampai ke lokasi
Begini la keadaan nya.. kesian je.. oh sebenarnya bukan pancit ye.. tayar tu pecah.. and ofkos la ak tak berani nak amek gambar.. at this time.. trela yg line kiri pun laju wooooooo..!!! Then exchange number phone.. bapak Suki will come and bapak ak stay kat highway ni.. dan kami pun berhuhuhu ke Shah Alam.. bergerak jam 7.30-7.40 am from here..

Untuk makluman kelas jam 8 pagi.. hahahhaha.. ak macam.. 20 minit ko nak ak drift keta ak memang tak la weyh... kang barai kereta ak tgh jalan.. memang malang bertimpa la kalau jadi gitu.. hahahahah.. apa pun.. sesudah toll batu 3.. soklan cepumas.. weyh pintu mana paling cepat sampai Faculty ni? dan.. amek pintu utama.. 

Ak dan Suki kelas lain.. ak kelas A.. dia kelas B.. best part.. kelas dia mula dah.. kelas ak tak mula lagi.. so standard la.. budak2 lambat sure duduk depan sbb belakang penuh.. hampeh..  maka ak duduk la depan sekali tepi pintu... duduk diam2.. sampai cikgu sampai jam 9 pagi.. so dia minta buat group and appoint class rep.. semua senyap.. ak buat derk usha-usha belakang.. and takde sesi ice breaking.. eh. silap.. ta'ruf.. gituw.. dah amek syariah kata.. kena la belajar istilah nya.. kelas pertama tamat tanpa ketua kelas.. hahahahahah..

Masuk pulak masa kedua.. haaa cikgu ni suruh buat ta'aruf.. maka org tepi pintu kena mula dulu.. antara lain.. reason why continue DLSA..jawapan ak? SEBAB SAYA NAK JADI LAWYER ARTIS. weyh... ak org pertama kot.. ak ada banyak reasons kenapa ak sambung.. tapi.. saying to be lawyer artis sgt menarik utk ak.. hehehhehe... habis satu kelas sesi ta'aruf.. soklan cepumas,, siapa class rep? ak cakap la.. bagi lelaki la puan.. perempuan ni banyak emosi.. cikgu tu sengih2 je.. then dia cakap.. takpelah saya pilih.. ak pun setuju.. soklan seterusnya.. puan pilih siapa? saya pilih awak. sambil tunjuk kat ak.. satu kelas meraikan ak sebagai ketua kelas dgn tepukan yg gemuruh,.hahahahaaanattttt perangai budak2 ni..
yeah.. perkenalkan ketua darjah kelas 1A.. terima kasih atas sokongan semua.. ahhahahahaha
pastu time lunch.. gatal nak test masa kalau drive.. makan jela kat MCD Sec.2 tu.. hujan pulak time tu. payung pulak dalam kereta.. gila tragis.. but one thing for sure.. 1 hour rehat.. makan luar memang tak sempat.. so kami mungkin akan bawa bekal lepas ni.. hehehhehehehh

Sekian hari pertama kami di kelas DLSA.. hahahahah.. another 13 weeks to go..
Bye. Bye.. Till next time..



18 September 2017

Sambung Lagi

Yosh Minna!!!! 

Nak habis tahun dah ni (kiraan kalender hijrah).. heheheh berjaya kurus ke tu? hahahhah.. ak? bawa tahun depan la misi kurus ni.. hahahahhaa

Anyhow nak share.. heeeeee... ak dapat sambung belajar semula.. alhamdulilah..  

Wait.. wait.. its not master or phd okay.. its Diploma Lanjutan Syariah Amalan (DLSA) nama dia.. haaaa surprised ke? ke pening? macam down grade kan.. from degree to diploma... well rakan2 sekalian.. ak perlukan certificate LLB. (Hons) ak ye utk apply..ia merupakan syarat wajib ada utk ambil bidang ni.. so basically... ak tak tau nak explain macam mana.. hahahahahahah.. takpe.. nanti kelas mula.. ak tanya cikgu eh..

Ak agak nervous.. kali ni.. memang ak sendiri yg  nak sambung.. as some of u yg mugkin tau.. ak xnak pun sambung LLB.Hons at the first place..tapi tadaaaaaa.. berjaya juga la jadi loyar buruk utk korang for like? 3 years? ke 2 years? jap ak cek lesen guaman ak.. 2015.. yeah 2 tahun baru.. hahahaha.. but yg ini.. memang kerelaan ak sendiri.. harap nya.. lain la sikit semangat nak menuntut ilmu ni.. 

Jadi ... moga dengan sambung semula ni.. dapat la ak kurus.. maklum laa.. uitm shah alam tu.. bukit.. fakulti ak atas bukit.. despite ak cuma kena datang kelas hari sabtu sahaja.. konfem lambat bertolak dari rumah pagi sabtu nanti.. hahahahahah... so mesti akan berlari naik bukit nak kejar kelas mula.. hahahahahah... so...mugkin kurus.. mugkinnnnnnn... =p

Nah la ak belanja pic..


Gambar Pertama: hehehhe.. poyo kan.. nak tayang sekolah menengah.. hey i'm proud with my school.. and yeah... org yg tgk file ak ni.. akan bulat mana tanya: you are from SAB?  ak macam.. ye laaaa tau laaaaaaa ak tak de gaya budak2 SAB... 

Gambar ke Dua: Tadaaaaaaaa so cute kan gambar kad matrix ak ni? hehehehhehe.. 

Gambar ke Tiga: ni la foyer cempaka nama nya..  ada menara jam.. menandakan anda berada di kawasan fakulti undang-undang uitm..

Till then.. jom balik!!!!

04 July 2017

Aidilfitri 2017

Yosh Minna!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin. Macam mana cuti raya korang? How was the traffic masa korang balik ke kampung? 

Mine, cuti yang kalut hahahaha... tak sempat nak beraya rumah semua orang.. and even beraya pun makan tak puas sebab nak kena pergi rumah orang lain lagi.. well this year kami hasgtag team raya perlis.. gituuuu... hehehheheh.. Traffic pulak, masa pergi so-so je jalan nya.. esp di toll Juru, line clear.. hehehehe.. tapi balik.. ish ish ish.. cair taik telinge dengar bapak bebel... hahahhahahahaha jem nenas baq hang!!!! 

Cerita raya.. hurmm,.. well family ak tak kira side mana.. sentiasa ada gossip.. hahahhaha.. tapi gossip kali ni.. lebih kepada isu poligami.. yaaaa.. one of my unty telah dimadukan.. in a way kami sangat bersimpati kepada makcik kami.. kami rasa tidak patut diperlakukan begitu.. yela.. apa reason ang nak kawin lain? one thing that we can think of is : GATAL. tu je.. moga makcik kami tabah hadapi dugaan ini..

Selain gosip poligami itu, i found out, one of sepupu kami anak nya tak beraya dengan baju raya baru.. yaa.. yaaa... tau.. baju baru bukan kemestian.. eleh.. dah nama raya.. and budak mesti la nak rasa baju raya kan.. insaf la kami sat.. so.. i'm looking for their baju raya... idok le nak sponsor utk semua anak sepupu itu.. just yg sulung je.. because she quite a big size.. and tahukah anda.. susah sungguh mencari baju utk size dia.. even kalau beli size dewasa sekali pun..maka kita di KL ni excess mendapatkan size yang besar lebih mudah kan? 

Haaaa.. yeah right.. kami pi la cari sekitar office kami (heee.. office buka Khamis lepas ye) ya ampun.. susah ye nak cari XXXL baju kurung.. ada.. memang ada.. tapiiiiii... hodoh ye corak dan design nya... so hujung minggu ni nak cari port lain.. if tak jumpa.. terpaksa mengalah.. beli kain ela saja.. hmmm... which defeat the purpose la.. kami nak habaq pada dia.. di KL ni..sebut saja semua ada... esp yg boleh mengikut bajet dihati.. hehehehhhe... 

Okay. nah la kami belanja ootd raya kami.. hehehhee.. since raya ke 4 dah di atas highway.. hehehhehehe...
OOTD 1ST SYAWAL: Tudung ni dari Larnie, square scarve Felicia.

OOTD 2ND SYAWAL: Tudung dari Qamelia Scarves, instant Qaisara

OOTD 3RD SYAWAL: haaa takde nak promote apa pun..nak tunjuk berjaya tak ilusi kurus itu? hehehehehhee