28 December 2011

Kecurian identiti

Hohoho!!!

Bukan isu IC ak hilang, surat beranak ak ntah letak mana ntah... xpasal kena buat report polis.. serve me right la kan letak lagi file yg penting merata-rata...

But this is not the issue u ols..The main issue: errrr...

Ak berjaya masuk library itu!!! hahahahah!!! akhirnya!!!!!

Kisah nya.. pertama kali ak jejak kaki kat dalam tu, librarian tu xkasi ak masuk.. alasan : i'm x the member... ok... mcm la ak nk letak bom dlm tu kn... kecoh betul... (until now i don't see any relevent issue why on earth they imposed such rules.. hai...hope 1 day i know the reason behind it)

Yosh maka.. ak g juga ye semalam.. urgent kn.. we need to prepare our submission.. and those cases.. only available at the library... nk g UM.. mmg tak dan dah.. itu saja yg paling dekat.. masa ak dihalang masuk 1st time dulu, ak mark r muka librarian tu... hahahah... dah sape soh letak kerusi tu dpn dia... dah xde bde lain ak nk pandang... sampai tertido la ak kat dpn dia tunggu kawan ak cari kes...pada masa dan ketika itu la...

Apa yg terjadi ialah, ak guna ID orang lain... yes2 i know... mcm bangang je.. but hey.. yg penting kerja siap! Beria la ak hafal ID org itu ... so.. lepas la utk masuk.. masa ak dok syok2 buat fotokopi.. tiba ada 1 mamat ni.. mcm baru je lagi... dia ingat fotostat ni free.. oh tidakye!!! no money, no cases! mcm tu la lebih kurang motto kat sini.. mamat ni sgt penting ye dalam cerita ini...

Bila kami dah setel urusan.. kwn ak ckp la... mamat tu tadi ..xlepas security dgn org dpn tu.. cuz dia xpercaya mamat tu ahli... mamat tu angin la.. pe kes kn.. mmg dia org nya.. sgt2 berkelayakan.. cuma ak rasa ni la 1st time ever dia jejak kaki g library itu.. agak kaku la kn.. ( well, its always a 1st time for everythings, right?) 

Masa kejadian tu.. kwn ak back up la mamat ni... hahahah.. sebab.. ak dah kat dalam... if librarian tu tiba2 ckp : ok.. i nk check sume IC org dlm library... hah.. xke haru ak weh!!! Yang buat kelakar ialah..librarian tu ckp la kat kwn ak ni : u bole je guna ID org lain utk masuk dlm ni.. Aik..mcm tau2 je...

Moral nya... ak yg bkn ahli.. nmpak mcm ahli kot time tu... hohoho.. mugkin.. takdir ak mmg kat dlm dunia ni kot... urm... dan utk mamat tu.. kesian dia... tak pasal je tak di akui... padahal.. dia mmg ahli nya... 

Thanks babe!! Akhirnya kan.. hahahahahha...

21 December 2011

Kena Tipu

Dengan MOK!!!!

Ak benci dia!!!!!

Eeeeeeeeee!!!!

No wonder la dia sgt konfiden pasal hal ini...

Dah la... off for today... Going Home!!!!

20 December 2011

Sudah genap seminggu

Ak sgt gembira.. tapi mereka kata : ko jgn yakin sgt...ko tgk la nanti..

Heh... sgt tak membantu la mereka ini...

tapi bila mengingatkan statement2 mereka ni.. lagi la ak rasa ' ak akn buktikan and this time around, it won't be my fault at the first place'

Yosh!!!

Wait and see guys... sure rabak poket korang ak pow nanti... !!!

Bye2.. 

and i still counting... heeee...

15 December 2011

Masih Terlalu Awal

Bukan awal pagi okayyyy...

Masih terlalu awal utk celebration yg ini.... celebration yg 1 lagi tu ak tgh raikan sejak Selasa yg lepas, mugkin akn berterusan hingga hujung minggu ni.. ( giler empty nk mampos feeling ny bila citer psl celebration yg 1 ni)

Yoshi..!!!!
I got sms from the authority that i really waiting for... !
Alhamdulilah..

Tak tau mcm ne nk describe ni... dah mcm2 perasaan de.. Gumbira ada... cuak ada.. panik... ketar lutut gak la... at the same time.. takut sejarah berulang...

Ada lagi seminggu utk mempersiapkan diri...

It won't be the same..
And for you, don't try to sabotaj me..

13 December 2011

Ice cream

Wah... rasa mcm nk mkn aiskrim la..!!!

CRUMBS..

ye..tau.. ia bkn aiskrim sgt.. its a yogurt.. frozen yogurt if i'm x mistaken.. ak rs pun br sekali je.. Sedap ok.. the taste much better than tuttifruiti.. which itu pun 1st time ak rasa gak..



hmmmm.. dear honey...
u know this fact :
i hate u until now..
and i hate u for another thousand years..
please stay away from me,
thank you.

12 December 2011

I'm sooooo

Fucking tired with this so called endless games .


Why still put me in the game?
So that it can be more interesting?

Penat nya..

Eventhough i dun put any effort on this matter..but be part of this games.. hmmmm... basicaly, i'm x gain anything from this... nothing.. empty.. it just killing my time..

The fact is : its hurt me so much.

Thank you cuz keep me in the games..

Ak yg baik hati

Haaaaaaa~~~~

Good Morning u ols!!!!!

Ak kn pagi2 tadi.. sebelum kua umh.. dah berazam (gitu) : minggu ni xyah kisah psl dak kekwat sorang tu.. bkn main dia dgn ak..

Sekali... smpai je ofis, haaaa.. msg masuk.. hukhukhukk ( ak gagal ) maka ku layan kn je dia dgn hati yg terbuka...( sbnarnya ak nk je bg sedas dua killshot, tp xpe laaa... ak kn baik hati.. huaahh )

Jadi kisahnya.. xberjaya lak misi minggu ni... haaaaaa.....

Ak rasa... ak mmg baik hati walaupun ak suka bg mcm2 statement kat dia...

Well, what to do... deep in side.. i'm not sure why he call... hmmm... ni mesti gf dia x respon kat dia ( dear gf dak kekwat,~~ cewah, bajet dia bc blog ni.. ak pn xkenal dia haaa ~ pls la pay attention to ur bf... itu pun nk ak ajar ke???? )

Haaaaa... such a 'great' morning ...

Bye2..

09 December 2011

Engineer

I was a LKJ student before..Hahaha.. macam tak percaya kan? alah.. sekejap je.. pastu join pure science stream balik... gatal... mmg bajet boleh bawak... but then... wei.. biologi lagi senang ok.. (pada ak la)... abeh spm.. mak nk ak jd engineer gak.. ak dah,... bagi jela peluang kat org lain... imaginasi ak terbatas.. xckup inovatif dan kreatif... tak seswai dlm line tu..

But my ex, is an engineering student ( wlupun dia xnk mgaku, padahal dah terang2 nama kos dia engineering in blablabla.. suka ti la ) ok.. termasuk jap.. sorry..

Ni hah! tadi ak g site visit.. yeah.. jenjalan lagi.. ( thank you Wani!) g kilang kat Semenyih.. oho... one of the director quite good looking woooo!!!... engineer lagi... sgt kiut la dia!!!!

Ak rasa ak suka engineer...! ok bye..   

08 December 2011

Nikah, Kahwin, Sanding, Kenduri Kendara

Semak ek title ni? heheh.. korang ni bukan bole buat kira... jd title ni ak letak la perkataan yg seerti, yg membawa maksud tu.. Hohohoho.. tetibe isu ni naik.. mestilah bukan ak , u ols... idok le.. lambat lagi.. isu yg 1 ni... ak pun tak tau pendirian ak mcm ne.. Ada masa ak rasa... nanti2 la dulu... ada masa.. mcm best je ada hubby .. current status?? haaaaa.. tak tau.. good luck r ek.. ak guna konsep BMW (Best Man Win)... taste ak senang je... tapi nk lepas standard parent ak.. haaaaa... good luck!!!!

Anyway, why on earth this topic come out? sajaaaa.... !!! tak la... sepupu ak nk nikah Sabtu ni.. korang nikah ak .. tumpang happy ... tapi since ni spupu dekat ..sebaya lagi... ak mcm... hmmmm... waaaaa.. dah xleh jumpa dah pasni... hukhukuk.. Dia akan ke Sabah ke Sarawak ntah pasni ikot hubby dia... touching gak r.... but i believe she can survive there... elok je dia blaja kat Sintok dulu.. hehehehehehe... ( no offence =p)


Well, kepada yg sedang kalut membuat persiapan utk majlis bertunang ke, nikah ke, sanding ke, kenduri kendara ke... Ak doakan semua nya berjalan lancar dan hubungan yg dibina berkekalan.. InsyaAllah..


I'm still hunting for her wedding present.. (@__@) till then, bubye!

06 December 2011

Terlepas Field Trip

Itu namanya tak de rezeki.. ikot plan nya.. pagi ni.. g Court Shah Alam pastu Court Selayang.. hmm.. masa kat Jalan Duta dulu, ak pernah masuk bilik tu.. tak ingat exact name. yang pasti.. its a huge room, full with files.. kira kalau kata ko kat dalam tu sensorang.. mmg org tak sedar.. sure ko terkunci dlm tu.. plus.. seingat ak.. bilik tu.. authorize person je leh masuk..

But since we have a special case.. so.. need extra men power to search that particular file.. tu psl nama ak naik.. heee.. di dunia ni.. ak leh di tarik ke mana2.. litigation boleh, corporate pun bole.. mmg advantage.. but then.. hmm.. xpela.. biar kan jela isu ni..

Jadi pe yg berlaku ialah, pagi tadi.. lawyer yg nk bw ak tu.. xjadi nk bw ak.. sbb.. dia kesian kat ak.. sbb ak puasa.. ( sweet kan? ) Actualy i'm ok with it.. field trip.. something new.. file search.. sape xnk keluar jenjalan time kerja!

well, anyway.. the good thing bout it.. haaaaaa.. need to go!!! bye2.. 

05 December 2011

Rezeki

Alhamdulilah, rezki orang berpuasa.. pagi tadi teman org sarapan dan menjenguk tempat kerja orang lain ( heheh.. dah orag jemput, ikot la )... Ohooo.. baru tau kek situ jo tempatny..( ok, sila belanja sy tgk wayang 'Ombak Rindu', terima kasih )

Baiklah berbalik cerita rezki org berpuasa,lepas anta kanak2 riang ke ofisnya... org yg ak tumpangkan, sebelum dia berlalu (ko rasa nk muntah ke ayat dramatik ak ni? chill la, hahahahah).. dia hulur 1 beg plastik.. ohooo... ada cupcake dlm tu.. so sweet... Mekasih.. ( yo! hari ni dlm sejarah u ols!!!)( hehehe.. ak rs ni cupcake dr kenduri org ni dia bg kat ak, malas nk tny, nt xberjwab soklan ak, same je dgn tak payah tanya langsung.. eh? ntah2 mama dia bg tak? tak pun.. mmg dia beli utk ak ke?..err..em..heee... anyway, thank you..ur so sweeeeeeettttttttttttttt)

Pastukan,ada akak dlm dunia baru ak ni bw kuih raya.. ye.. kuih tart!!! my feveret! since ak berpuasa, ak diam kan jela.. bila akak tu tau ak berpuasa, dia soh ak bw balik 2,3 biji letak dlm tisu mulanya... since ak terhegeh2 nk cari tisu... tiba2 akak bagi ak 1 bekas plastik kosong.. wah... dari 2,3 biji.. jadi 5 biji campur butter cookies , entah sape yg bawak.. maka penuh la bekas yg kosong tadi dgn biskut2..

Alhamdulilah... Terima kasih ye.. 

02 December 2011

Emotional

Akhir2 ini.. ak agak emo sikit.. mugkin.. sbb isu yg 1 ni.. ya.. mungkin.. tak tau sama ada ak mampu berdepan semula dgn situasi yg sama.. macam tak bersedia je.. nak tak nak. perlu cari cara utk berdepan dgn  masalah ni kan?

emo.. hmm.. i'm afraid..i might do something.. obviously the consequences?.. hmm.. 100% not the pleasant one... volcano.. hmmm... 

anyway... nampak gaya nya.. ada org main kotor.. hmmm... itu yg membuatkan ak dan kau berbeza.. ak teka.. mesti ada yg dah sekolah kan dia.. yg buat dia amek tindakan mcm tu.. hmmm...

Well.. happy weekend.. oh ya, btw, semlam.. ak berada di dunia baru ni.. smpai 11 malam.. sempat gak r tgk bunga pi.. hehehhe.. rindu kat bungapi.. dok umah lama dulu.. any event besar2 sure dpt tgk.. dpn umah je.. tadi.. g KL Bar.. wah.. field trip.. hahahahha.. having fun.. banyak input.. ( thankyou Hana for the opportunity) salah 1 yg ak rasa menarik statement dia:

We, lawyers loves troubles, cuz troubles is our friends.

Begitu!!! Okie.. bubye...

01 December 2011

Haaaaa~

Selamat pagi !!!!

Ak ada cerita nk di ceritakan ni.. tapi tak tau mcm ne nk mula.. kalu face-to-face.. mcm dah bole agak je reaksi korang... haaaaa~~~

Hari ni ak rs mcm nk cantik sikit, dah siap2 sume, keluar rumah,
Mak: Hari ni nk jumpa sape?
Ak: Takde lah dok ofis je, nak setelkn kes tanah yg dulu tu.

Bila dah naik moto, nak babai2 la kan.. tibe mak ak bg isyarat..
Ak terus ckp kat abah: Abah,,,along tak pakai helmet!!!!!

Ok, setel 1 isu,ni dari semalam, area ofis ak.. jln tutup tau kat depan Starhill Galeri tu sbb ada concert malam ni.. Maka, abah benti kan ak depan Audi .. berjalan la ak terkedek2 nk menuju ke ofis.. 
Best nya.. ak mmg terlupa.. patut pakai je kasut nurse tu.. lg selesa.. dah pkai wedges... pastu kain ni.. belah depan.. menyesal? mesti laaaaaaa!!!!!!

But hey!!! I'm here! Yeah dah sampai ofis!!! Berjaya... (xlarat ak nk jlan mcm kucing tadi-catwalk) 
Haaaa.. pelagi la event akn jadi pasni...   

27 November 2011

100% Gempak Starz 2011 !!!

Berlangsung dari 26 – 28 November 2011, bertempat di Ruang Legar Sungei Wang Plaza.
Menariknya, semua produk Gempak Starz.. yang macam best ialah konsep X’POSE!
Ak dengan adik ak pilih hari yang tengah2.. hari Sabtu 27/11/2011.
Memandangkan ak xde pilihan perkataan yang cambest, maka layan kan jela gambar yang tak seberapa ni..~

Fakhrul Anour : Ode Of The Comic Artist

Jo : Extremely Torture Chamber

Nishiki, Kin, Dark & Clowx : Button

Keith : Keith Rhapsody

yeah!! Keith!! ~ friendly ok dia ni..terbaik!!!

Zint : Ever Elite

dalama sikit, baru diorang letak gitar ni.

Dapat lolipop.. heheheh

Tada!!! kami antara 100 pengunjung terawal tau.. lebih tepat.. 10 terawal!! kau mampu?

Yang ni sebab beli 6 buah komik, dapat la sume ni.. 
Barang2 di atas tu di letak kan di dalam beg ini. 1 beg je, tapi  setiap beg diorang bg 1 beg Maid Maiden.

Tak sabar nk tunggu jilid yg baru!
Patutnya ada 12 ruang X'POSE, antaranya by Puppeteer - Pit Stop ~ Korang kena tgk sendiri.. !
Kaoru : Kuma Food Market,
Datang sendiri dan tgk la ek? Sempat lagi ni.. event until 9.30 pm.

Oh, Kita sudah masuk Tahun Baru, 1433 Hijrah! 

24 November 2011

Pepagi ku

Wow.. pagi ni baru dapat bernafas.. literally.. dari hari Isnin sampai semalam.. pagi ku mmg buat ak semput.. kalah masa zaman belajar dulu... Due Diligence adalah sesuatu yg baru utk ak.. erk... tak de lah.. isi dalam nya major part sume pasal company law.. di mana.. mmg semak otak ak... trima kasih pd rakan2 sperjuangan yg dgn iklas dan rela hati ajar ak semalam..

Masih lagi isu pasal pagi.. hmmm..  'org yg kekwat' .. asal kekwat sgt dgn ak ntah dia tu.. bukan main dgn bongkak, sombong dan riak dia tu.. buat derk je kat ak.. wah.. fine.. tapi bagus gak dia buat perangai cam ni.. 'latihan' utk ak.. baik belajar skg mcm ne nk handle org2 yg memang boleh mengugat sedikit sebyk fokus ak.. motif senag.. kalu bole handle skg, InsyaAllah.. in the future.. ak buat derk balik kat perkara, org2 ni... ap tu bak kata pepatah melayu ( bole pulak pagi2 ni ak nk bersastera ) memulang paku buah keras. gituw u ols!

Oh ye.. pagi semlam ak gi High Court Jalan Duta.. field trip..tak la... dgr hearing je.. ia memgimbau kenangan lalu... ak kan praktikal kat HC Jln Duta dulu.. tibe rindu lak nk melilau2 dlm tu... betapa tention nya ak bila kat cafe sbb xde line.. hahahah.. kelakar la masa tu.. sempat gak la.. dlm xde line bole je jumpa dan berdating kat dlm tu... lost count brapa kali dating dlm area court.. tapi.. ni la buruknya... if.. ak nk praktis.. xke Court Jln Duta akan jadi umah ke3 ak? kena buang jaoh2 memori ni.. otherwise.. susah hidup ak nnt..

Ok..itu sahaja summary yg xseberapa utk minggu ni.. so far... going to have my breakfast.. have a nice day everyone!!!

ps:::: govt.servant dapat gaji hari ni kn??? weeeee...!

16 November 2011

I believe

YOU CAN NEVER MAKE THE SAME MISTAKE TWICE,
BECAUSE THE SECOND TIME YOU MAKE IT,
IT'S NOT A MISTAKE,
IT'S A CHOICE.

15 November 2011

Dark Side

So sweet of him.. thank you.. i know his worried for what i had done today..



Thank you for back me up..


He had his point, “ ko dah berada dalam dark side walau mcm mn pun ak tgk”


Indeed.. its true anyway..


~ kita doa jela yg baik2..


ada sesetengah perkara yg terjadi, ia berada dalam kawalan ak,


ada sesetengah perkara ak biarkan ia terjadi,


keputusan akhir?


Ak masih berpegang pada apa yg ak percaya.


Kadang2 ak pun pening dgn tindak tunduk ak,


Gosh, i’m so sick with my self ( tibaaaaa)


14 November 2011

Nak Pergi Sekolah Juga!!!!

Ni bukan statement meroyan. ni statement keterujaan yg terlampau. Hah, meh sini ak nk citer, semalam kan, ak teman adik ak gi membeli belah barang2 sekolah dia.. asal naik semester baru je.. shoping memacam.. mcm budak2 tadika je .. kasut la baju la... heheh.. ak berminat shoping stationary je.. heheheh.. tu semangat ak weh.. mcm ko xtau je.. pencil case ak tu kn multi purpose.. mcm2 bubuh.. kan. kan...

maka, kami singgah Low Yatt semalam, dia nk beli pendrive, ntah mcm ne, ak nmpak kedai buku, aka jual alat tulis la kat situ.. masuk2 je.. huaaaaaaaa!!! heaven nye!!!! ak lak yg rambang mata tgk alatan yg di-display-kan...

mata ak mmg dah bintang2 dah tengok sume barang kat kedai tu... comel weh!!!!.. (ak mmg boleh berada dekat kawasan stationary berjam2.. sbb.. dok belek design.. tgk harga... pastu mcm2 la ak belek.. ) ni yg buat ak pun nk sambung belajar ni.. yela.. pejadah ak nk beli bde tu sume skg... dunia baru ak ni... xperlu pun sume2 tu... heheh..lagipun nk campak mn lak sume tu kn?? umah lak dah makin kiut... mmg xla ak nk beli saja2 kn.. pastu xguna... ak lak yg tention nnt... Membazir nama nya!

Maka, kepada sesapa yg tengah belajar, atau on the way nak belajar atau ada perancangan nak belajar, terus kan niat murni mu!!! Fikirkan masa depan !!!! yeah!!! Good luck Semua!

11 November 2011

11.11.11

Morning!!!!!

Cantik kan tarikh hari ni?

Sebenarnya, ikot kontrak,, hari ni last day ak kat dunia ni.. tapi.. boss extend..
Alhamdulilah..

Maka kena berusaha gigih lagi sebab dah di beri peluang utk belajar byk perkara di dunia ni..

Okie.. Bubye..

Selamat berhujung minggu.. ~~~

agak excited, dpt buat due diligence.. walaupun company law ak mcm ngek sikit.. ak harap ak boleh buat.. insyaAllah

05 November 2011

The 3 C's in Life

Choice, Chance, Change

You must make the Choice,
To take the Chance,
If you want anything
in life to Change.
Bertukar!


Mari belajar bersama

26 October 2011

Mari baca!


“Selamat Tingal Kekasihku” Ni citer komik dlm Gempak yg ke 287 aka keluaran 1 Nov 2011. 

Sesuatu yg menarik utk di renungkan buat korang yg ‘in relationship’. Kadang-kadang korang mugkin tak perasan, tapi benda yg kecik ni la.. sebenarnya sgt besar nilainya. Yela kn.. sikit2 korang dok fikir ‘ dia curang ke? Dah xsyg ak ke? Kenape dia dah lain?’ alahai.. buat semak je fikir gitu.. pasangan ko xde fikir gitu... kalau dia dari azali mcm tu.. face it la. Kalau xleh terima dia.. ko blah.. senang citer. Betul tak? ~ ni dari persekitaran ak, dari pembacaan ak.. dan dari pengalaman ak sendiri. Ak bkn org yg terbaik utk bg advise hal ni.. but then, for those yg struggle utk pertahankan relationship korang.. renung2 kan la ye statement dlm komik ni.

“Sebagai pasangan bercinta, sepatutnya kita sokong apa jua kekasih kita buat.”

Harus di ingatkan.. korang perlu baca komik ni.. korang xboleh direct translate based from this statement. Kang kalu korang direct translate, nnt korang faham kot lain.. cth: kalu BF ak kaki curi moto, ak kena skong dia, jadi ak pun tlong dia curi gak.. dia bw mtor curi, ak bw mtor dia. Sweet kan ktorg? Hah.. byk kau punya sweet.. tidak ye korang! Bkn itu maksud ak .. 

Kau kena skong perkara yg baik, cth, nak smbung belajar ke, nak ajak nikah ke.. jgn lak kau bangkang without solid grounds. Kang bila kekasih kau angkat kaki, tingal kn kau, kau salah kan semua org.. padahal.. hal ni bermula dari diri kau sendiri.

Sekian sahaja. Oh blum, memandangkan, follower ak ada budak2 sek, hah ni, korang jgn nk gatal nk apply konsep ni.. exam dulu.. Tapi.. kalu yakin boleh balance kn pelajaran dan perhubungan dan xbuat bde yg bukan2, proceed.. agak2 xmampu nk imbangkan 2.2 perkara ni.. abaikan couple2 ni.. focus on ur study.. orait adik2? 

Ok.. bubye.. Happy Diwali !!!!

23 October 2011

Reunion


Atas usaha Huda yg tak pernah putus harap, akhirnya kami jumpa semalam, alhamdulilah, kiranya.. lepas dah hajat Huda nk jumpa Kak Liza dan ak tercapai.. bkn pe.. dlm setahun 2 ni.. masing-masing agak ke-buzy-an. Itu pun mcm xpuas je.. sbb ak kena balik awal.. ada hal lain nk kena setel.

Apa pun.. memandangkan ak dah lama xjejak kaki ke KL Sentral, komuter,  Mid Valley... ak mmg lost la.. nak2 penat menunggu tren... kira pergi balik naik tren yg ke 2... ramai giler orang...

Sesungguhnya.. Huda target utama la.. mmg jadi bahan je.. citer ak dgn Kak Liza sikit je...... sampai 1 tahap tu... ak gelak dgr citer Huda smpai muntah!

Betul weh...masa tu.. ak tersgt kenyang.. tapi tgn ni dok gatal myuap lg makanan tu...byk la citer dia... tema utama.. Duit.. ada 1 citer tu.. beria dia citer pastu ak tny : brapa byk dia hutang ko Huda? Sekali dia jwb.. xsampai RM50 pun.. dgn muka dia xboleh blah time tu.. ak gelak mengekek.. mmg berair mata di buatnya!.. pastu xleh stop lak tu gelak.. Kak Liza pun xnk benti gelak.. bersyukur ak xde asma.. kalu x.. sure ak perlukan bde alah tu..oksigen!oksigen!

Pastu ak rs xsedap..mcm nk termuntah je kn.. (since 1st time ak termuntah kat public dulu, more specific, tu hah, dpn pintu Krispy Kream Times Square, dekat dgn singa tu ..heheh.. xreti ak mkn donut pagi2) kali ni ak dpt selamat kn keadaan, berjaya ke tndas tepat pd masa,, yeah! Selesai je.. Huda cuak.. rs bersalah sbb buat ak jd mcm tu.. hahahah.. sgt cute la dia.. mn la xjadi bahan ktorg... ak rs ak xpatut makan byk2 masa tu.. heheheehhe...

Since ak balik awal.. xdpt join diorag tgk Real Steel.. huah.. nak tgk.! xpe.. mugkin Isnin ni ak nk g tgk.. ptg r.. free? Jom! Duit sendiri la ek.. 

Apapun.. ia memori yg terbaik. Harap hujung minggu korang pun meriah gak!
Waiting for the second train

 nsb Huda bw biskut

berjaya smpai!

mekasih Huda utk kfc

ak tetap nmpak menarik walaupun pose mcm ni kn? hahahhahaahha.. mls nk tjuk skill u ols!

21 October 2011

Don't be silly

Just because someone doesn't love you
 in the way you want them to,

Doesn't mean that they don't love you
 with all they've got.

19 October 2011

Aksi-aksi tak seberapa semasa transcribing


Ni minggu pertama.. sgt bersopan.. berbaju kurung.



Minggu ke dua.... jeans sudey..
Bila dah mkn, mmg selekeh r.

Mereka kata kasut ak mcm kasut nurse


Last day ( Isnin lepas, kira habis la kes tu )
Terbaik!!! kau mampu? situasi extrem je tudung ni xsemenggah 

16 October 2011

Hek eleh

Jap, apa kes nama ak naik ni??


Dah xde org lain ke nak di promote kan?


Ye, ye, tau, ak sgt menarik perhatian kau.


Tapi kan... ish... perlu ke ak bagi kau tazkirah kat sini? xperlu rasanya... kn?


Ak tersangat malas nak tunjuk skill ak kat kau. 


Apa pun.. mekasih promote kan ak..


tak kusangka, ku masih popular lagi.. auwww!!! hahahahahahah



~ meh la tolong ak buat transcribe ni hah, de gak faedah nya.. nnt ak bg upah... RM15.. ( lepas brkast and lunch at McD ok ) amacam? ada bran? - hehehe.. xyah la.. ak nk kena hantar bde alah ni esok kot.. pastu nk amek cuti.. 2 hari.. hohohoho.. over kn.. well what to do.. anak manja kn...

15 October 2011

Kesan dari transcribing.


Tau x menatang pe transcribing ni? Hah, g tgk kamus! Xpe, i will assist u on this matter. Ia adalah, mendengar perbicaraan,dan pada masa yg sama ia perlu diterjemahkan ke atas kertas, words by words.. which.. at first,  it is  quite interesting.

Kesan positive nya, ko leh tau serba sedikit pasal isu yg di gadohkan tu.. dan ko gak akan gelak sorang2 bila dgr soalan2 yg ditujukan kpd mereka yg berada di kandang tu. Bkn nk kata lawyer tu xpandai bg soalan, diorag sgt licik.. sbb sure jawapan saksi nanti akn menjerat diri sendiri kalu dia xdgr soalan dr loyer tu betul2..  blm lagi dgr disputes between lawyers, hah, time ni baru ko leh tau, lawyer mn yg alert dgn situasi yg berlaku, yg well prepared and have all the knowledge about their case. Belum masuk lagi Hakim, so far, ak tau ada sorang hakim yg garang, when it comes to cases related to building, structure, construction, engineers adik bradik tu r..

Kesan buruk nya, pd ak.. tinge ak sakit.. yup.. ak buat dr minggu lepas, kes 1 je.. 2 video..amek masa seminggu gak r nk siap, tp ak Cuma menambah pe yg loyer dah buat, kira find the missing puzzle la task ak utk kes tu. Xde stress mn, tp ak stress sorang2.. sbb ak xdgr pe yg diorag ckp kn.. eventhough ada video cam and mic, mic tu bkn ny diorag pegang or sangkut kat tinge.. so.. mmg ko akn miss point tu.. nk2 yg dok kat kandang.. mic tmpat lain.. dia g jwb belakang mic.. cerdik kn.. ye.. tau.. logic tak kalu ak mental sorang2 buat bde alah ni? But again, loyer ni jenis cool je.. so dia xpush sgt.. jd ak rs.. ak patut buat ap yg ak termampu.. which dgn hati yg terbuka ak buat.. but then.. 4 the whole weeks ak mmg xreply mn2 msg yg masuk.. sbb blk je ak tido... nk rehatkan tinge ak. Tapi mingu nilain lak.. ak bajet ak dah xdpt bde alah ni.. skali, dpt lagi this time around, 4 video in not least than 24 hours kena submit. Masa ak dpt arahan tu.. ak mcm.. aaaaaaaaaa... like seriously... okay.. i try.. maka bersungguh la ak buat smpai bw balik umah.. tapi xsiap gak tau.. surrender.. gegendang tinge ak sakit dowh! Esok nya..minta extend... smpai habis hari.. pun xleh siap gak ( ak dok kat library, mmg ramai yg dtg so u can’t focus, plus.. ak mmg suka org kacu keja ak.. hehehe... atleast ak leh break kejap..dan beramah mesra dgn mereka ) then smlam pun xabeh gak.. berbaki 1 video lg.. which ak akn cube buat dlm 2 hari ni.. ( wish me good luck)

Kemuncak nya.. hr ni, tadi.. kat umah ak ni ada “pesta” la kn.. sesi ramah tamah ni... so ak pun tgk2 la melawat kawasan.. check mata, then SPR, pastu ada klinik bergerak gak.. alhamdulilah ak xde diabetis kea pa ( hui, sejak ak masuk dunia baru ni.. ak mmg byk mkn bde manis.. stress dowh.. mesti ad stok coklat dlm beg ak ) so what happen, when ppl beside me raised her voice,, ak terus.. ‘ adoi sakit tinge ak’ . yes logic dlm keadaan keramaian gitu org akn ckp kuat.. but then.. ak xleh terima.. sakit dowh.. trus ak balik.. touching wooo..

Mesti pelik kan nape ak xrejek je dr terima job tu kn? Hah tau xpe.. nasib la ak attach je.. mugkin sbb ak kesian,.. xpun.. ak mmg baik t.. xpun.. entah... jd.. bila loyer tu mcm xnk bg ak blk.. ak... sgt2 risau sbb masa tu ak ada keinginan yg sgt tinggi nk sound dia..worst.. rasa mcm akn unleashed pragai lanun ak tu.. previous day ak da bgtau parent ak.. if kalu ak benti xpe kn? But not in a good way la.. bole? Nasib diorag dah bg green light.. so ak mmg cuba utk kawal apa yg ptut ak kawal.. maka.. last2 ak buat muka xsalah balik je... huhuhu... mugkin ko akn ckp ak xleh terima stress or mcm bpak ak ckp ni la cabaran dunia berkerja.. ok.. maka.. ak akn hold selagi mampu.. cuz.. at d end of the day.. yg tangung sakit ak.. bukan mereka..

Ps: cube try sumbat earphone dari pagi smpai petang dgr hearing dan transcribed.. kau mampu? ( yes, u might say, other ppl are much worst, dah tu.. ak syg tinge ak.. salah ke? Kau nk buat x? Hah, xnak.. tau takut... ntah mn dtg lawak yg pd ak..”nasib mood ak sgt xde prasaan klu x..mst kena dgn ak” dia ckp.. oh then ur hantaran will decrease since muda2 dah kena pakai alat bantuan pendengaran” mak ai...idok la smpai ke tahap gitu.. ak pun cuak..  xpe.. ak anggap ia gurauan.. sbb tu ak buat kerja ni ikot suka ak.. ak cuba minimumkan kesakitan tinge ak) if next week.. loyer tu ngadu kat bos.. ak redha je... plus ak xrasa bos ak akn byr any pampasan if hearing ak jd makin teruk gara2 buat transcribing ni.. since ak xrasa itu merupakan skop kerja ak... 

Doa yg baik2 je la ye.. bubye.



01 October 2011

Coco's Birthday!!!

Weee~~~ hari ni 2thn henpon ni bersama dgn ak... ak ckp dgn adik ak... dia leh ckp : ni ke rupa 2thn? dah mcm 5thn je... tragis sungguh ak dgr.. hehehh....tp ok r... dah penah jatoh, terburai, serang virus, still survive Coco dgn ak ... not bad, huh? 

apa pun, fon ni hasil duit ak sendiri kot.. hahaha.. konfius dowh.. ak rs Coco ni hasil gabungan duit simpanan ak sendiri, duit abah and duit ayah angkat ak.. hehehe.. jd.. rs nya... since masuk dlm akaun ak.. kira duit ak la kn? kn? sbb tu ak celebrate birthday nya.. ~~~ Daaaa.. mcm ak xde life lak ek dok ingat thn beli fon.. yg bday korang ak xingt pun.. bkn pe.. excited,, so far, Coco jela brg yg ak beli sendiri.. yg lain.. sume duit abah ak... ak bkn nk kata bapak ak kaya... bkn... maksud ak.. ak kua kn duit ngam2 nk beli bde alahni..rs syg giler nk kua kn duit byk tu..ms tu r..yela.. beli 1 bde je.. kalu beli mcm2 mugkin ak xterasa sgt impak nya.. tau x, harga Coco yg ak beli ni.. bole dpt Blackberry Bold ke Curve ntah yg ori..market price skg ok.. RM 500 je... sabar jela... ada gak r rasa tertipu dgn tokeh kedai ni.. tp xpela... Coco ni ori .. so xde la ralat sgt ak...  

So, pe yg ak buat hari ni.. ktorg g jenjalan kat Jln TAR,, beli kain langsir, kain ela nk buat baju.. di mana ak mmg xmembantu langsung... hadoi.... last2 call abah, soh abah dtg, pilih kn kain... teruk ek? taste ak xmasuk dgn selera org2 kat umah... nk2 ni langsir 1 rumah,,keputusan bersama. ~ in 1 part, my man should have a sense in fashion.. cuz akn ada masa nya..ak akn jd rambang mata then identiti ak mst hilang.. so dia perlu ada as my check and balance. mcm bapak ak buat... heheheh.... ~ nk buat camne.. ank manja...

ok.. itu jela citer utk hr ni... last para tu.. mcm lari topik je.. hehhehe.. saje... =p bubye!

27 September 2011

Mati bersama?

ok, 1st of all, i'm x offence anyone, esp deceased ke ap.. if u have that kind of thought la. ~ ni lebih kurang clause ak r sblum memulakan karangan ni..

pagi yg sgt indah hari ni.. ak xleh detect senses ak hari ni.. maka, jadi la bde yg bukan2 tadi..

terus terang, aku sgt takut dgn ap yg aku alami tadi.. it makes me wonder, is this u called as responsible? then, u have to learn more, and i have to be more alert next time. what ever had happen this morning, ak harap ak xngigau malam ni..

** you are free to think, feels what ever u like, my stand still the same. i won't changed it. if u really want to know my answer, u have to know what you really want in ur life. when the time comes, then i will let u know. till then, take care. love you.

23 September 2011

Wayang

Taa daaaa!!!!!

perghhh... nmpak sgt ak mmg hilang fokus hari ni..... 

Ok... mcm best je review film Warrior and Drive.....jom2... movie marathon!!!!!

Hai !!!

Dunia sgt senyap hr ni..

Mugkin ak ptt teroka dunia lain...

Pending

Morning!!! aaaaa..ak nmpk sgt comel hr ni... ~ lama xsyok sendiri kat blog ni...

Erm.. br 2 minggu ak dlm dunia ni... yup... ak still pending... mula ny.. ak yakin ak tau ap yg ak nk.. tapi.. skg momentum da hmpir hilang...seperti lalang pula rasanya pendirian ni...

i tought it will be better, if i start from zero.. but now.. i feel like wanna stand down for a while..

kalu di kira dr 1st day, mcm2 yg ak dpt d sini.. kadang2 ak gelak sorang2 bila ak belek2 file, dgr video perbicaraan, sbb ada ms nya dunia yg penuh dgn tekanan ni.. mmg kelakar..

ia dunia baru bg ak.. xtau sama ada ak betul2 nk berada dlm dunia ni.. atau.. just for the sake of knowledge.. dunia ni sbnar ny xkejam.. dr ap yg ak lihat,, ia adalah cara hidup.. ak jenis yg suka main2... dunia ni sgt berlainan.. ia perlukn tangungjwab..

mugkin terlalu awal utk memberi sebarang komen tentang dunia ni.. dalm masa 9 hr di sini.. utk hr ni.. ak rs.. momentum ak hmpir hilang.. gosh!!! melayang ke mn spirit2 ak.. tingal kn ak sorang2 kat sini.. ( terlebey sudey )

apa pun.. ye..berada di dunia ni.. berat naik ok!!! ak br nk berangan nk beli bj size xxxs....aaaa.. over la... oh best part.. ak bangga dgn diri ak.. so far ak xtido lg atau terlelap d dunia ni... 1 perubahan attitude yg bagus ak rs.. Alhamdulilah..

apa pun ia dunia yg menarik.. di kelilingi dgn pelbagai jenis manusia, kenderaan.. plus..depan Pavilion pulak .. tp jgn la tny ak kedai2 dlm tu.. ak mmg xtawaf langsung.. not my taste...

maka, selamat berhujung minggu..!! ~~~~

13 September 2011

Poyo la kau, Mir!

bukan main ko ye .. ewah,,, heeheh... tp ak lagi poyo r kn... sbb.. ak shoot ko balik kt sini... sj... xnk ak bg komen kt blog or email ko.. hahahah...  ap celop tork! ( ni sbnar nya dialong movie time ry: Hantu Bonceng, sila cari ok.. ak tunggu respon ko.)

btw, bole je komen kat sini, but u hav to be a mmber of my blog.. ak kena invite ko.. ~kot..ntah...plus.. ad prob dgn email ak sbnr nya ni...ak rs... bila2 je blog ni akn hilang d telan galaksi lain.. huahahahah.. ~ hyperball x ayat ak?

bangga ak ..mmg sah2 la ko tuju kn khas utk ak kn..kn.. alaaa.. sweet nya... nk coklat from UK sekotak! mekasih Zamir hensem.. betul la diorg nk bernikah, sanding bagai.. pejadah nya ak nk melawak dgn ko hal gini... aish... kad jemputan dah dpt dah.. 

weh. ak gelak guling2 ko taip: you really2 understand me babe. really, really.. as if.. what? in sarcastic manner la? sure sarcastic ..ko kn mmg terkenal dgn statement terbakar, melecur ni.. hahahah... or u really2 mean it? like seriously? ko nya hyper tahap tertinggi ok.. hahahah.. camne lak ak leh fhm ko.. ? dgn kesengalan ak yg terlampau... bimbang ak dgn statement ko ni... tention ek blaja? lek2 dulu.. jenjln.. cuci2 mata .. br smbung blk keja lab ko.. okay. 

Fazliana kn ak pgil Fazliana gak.. ko ni..ni Fazilatul Nadiah.. ingt x? ye.. Dayah Elmi nk kawin.. nikah 24, sanding 25/9/2011.. ak pn xtau nk g camne kenduri Dayah ni... konvoi ke ap ke... xsure yet.. pastu ko nk pe? amek gmbr byk2? bole mmg bole.. tp mmg x r ak nk letak kt sini.. 2,3 keping sudey.. sape soh ko terminate acc fb ko? hahahahha.. insyaAllah.. tgk cam ne ek.. akn ak usahakn la penuh kn hrapan ko yg sungguh tinggi menggunung ni..ko jgn lupa lak bw balik coklat utk ak..~ ni upah.. heeeee...

nk cuba rs? mende lu? ko ingt ni (settle down) leh taste2 mcm ko rs kuih raya? bahan experiment ko? ap de hal bro.. mn de org kisah lelaki nk kawin bila...ko xyah pening r..kata ramai sgt peminat... lg la bertambah senag ko nk pilih buat calon isteri ( ko pilih je,hah, dah mcm pilih bj lak hai..) hehehe.. ko jgn masuk kn ak dlm list ko lak... Auch! huahahah

ok2.. till then.. bye2..

11 September 2011

Dhana & Joe


U ols pe cer hr ni? Syok berdating? Gigih berkerja? Kekenyangan dgn jemputan rumah terbuka? Study bagai nk rak? Movie marathon?  Shopping till u drop? Atau dok melepak je kat umah? Pape la ek.. janji u ols happy.

Ak. hr ni.. g kenduri kawin Dhana & Joe.. ( mesti la nk kecoh.. ia perkara baik.. perlu di war2 kn ) menarik perkahwinan ni.. 2.2 kwn sek ak.. SMK Aminuddin Baki. Ak kenal Dhana lebey sikit sbb dia classmate ak, teammate ak ( runner umh sukan- terkesima kejap bila mak Dhana kenal nm ak” oh ni Ayuni yg suka lari2 tu kn?’ terbaik la.. bole lak mak nya ingat.. ni 1st time ak jmp mak Dhana..bangga pn ada, segan pn ada...mmg xtau nk bg respon la td..pyudah ny.. ‘ye, sy lah tu’ ). Hubby dia, ketua ak r ( pengawas sek.. bkn penganas ok, eja leklok sikit ). Maka nya.. mmg riuh kenduri td.. kalu ak xsalah kira.. 6 meja penuh.. batch ktorg je.. ramai seyh.. tu  blm masuk khemah lain, . meriah..bole d anggap mcm  reunion gak r..

Gambar mmg xbyk amek.. ak tunggu diorg tag kat fb je... rs nya lg chantek muka ak kat kamera diorg.. hahhahahaahha.. xde lah… more clearer la using their camera.. ak pakai Coco je..terhad sikit la..

Ak g dgn dates ak, CP..plus with our friend, Andrew ..bole x..ak leh lupa nk amek gambr sesame.. ak da smpai umah, br ak ingat.. sengal.. xpe.. We are planning to have a proper date next time,. ( ntah bila gamak nya, dia da ckup bz, ak pasni mmg dah mula bz.)

Apa pun.. Dhana’s wedding, mmg super dupper sweet..siap ada horse carriage lagi.. and the foods.. yum.. yum.. heaven! Door gift.. sgt menarik.. syg nk guna!.Andrew lak, ni 1st time attend Malay’s wedding,mcm2 la dia tny ak..( wrong person la kn ) dia bole kata: ni standard pny ke? Erk.. koma! Ni bkn standard maaa…ni grand pny.. xtau la sok Joe pny mcm ne..segan r nk datang. Xde date.. CP bz.. ..(Fadhil teka, sok mst ada belly dance, since Joe study in Egypt, bole lak camtu..) 
pose ni mmg buat ak nmpak kecik, ilusi ni je yg berjaya.. lain.. hampeh..

SAB Taekwondo club 2005

It is a blessed and blast wedding. Sambil mendoakn, dan meraikan pengantin baru ni, pd ms yg sama, jumpa balik kwn2 sek.. wow.. almost what, 6 years we left the school.. and today we meet up.. saling bertny khabar, bertukar2 kad .. obviously, byk perubahan yg dpt d lihat.. especially, in physical .. hehehe… demm.. ilusi ak xberjaya lak hai.. dlm gmbar ak nmpak chubby!... spoil je.. aish..  statement Andrew: skg dah makin ramai yg lawa.. hahaahahah.. pulak… ak tgk dr dulu sume mmg dah lawa skg lg meletops!  

Anyway, I’m looking forward for the next weddings, from my primary school, Bandar Tun Razak..  Fazie (18) and Dayah Elmi (25 ni)  ~ ye Zamir diorag nk kawin dah. Pasni Azmel dgn Bibit lak..balik tau time ni..

U ols.. kalu dah confirm nk nikah, meh la anta kad kat i..  kot i nk bg cake pop ke.. kn… tgk la.. camne.. kad bg dulu la ek.. orait u ols? Trimas..